Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από χρόνια η Skoda ήταν μια μάρκα τα αυτοκίνητα της οποίας περνούσαν απαρατήρητα. Ωστόσο τα Η Skoda παίζει… μπάλα στα μεγάλα σαλόνιαδεδομένα άλλαξαν, το VW Group έπαιξε το ρόλο του και η Skoda άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά στα μεγάλα σαλόνια.

Αυτή τη στιγμή είναι το αγαπημένο «παιδί» του γερμανικού γκρουπ και είναι λογικό, καθώς οι πωλήσεις αυξάνουν χρόνο με το χρόνο και οι πελάτες μένουν ικανοποιημένοι. Οι στρατηγικές κινήσεις έχουν πιάσει τόπο και πλέον ο επόμενος στόχος για τη μάρκα είναι το στοίχημα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το ηλεκτρικό Skoa CITIGOe iV είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε τιμή 19.800 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηλεκτρικό κάτω από 20.000 ευρώ

Μόνο τυχαία δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την ανακοίνωση της εισαγωγικής εταιρείας σχετικά με το Την αρχή με τις προσιτές τιμές στα ηλεκτρικά κάνει η Skoda…λανσάρισμα του ηλεκτρικού CITIGOe iV, που ήρθε στην Ελλάδα και μάλιστα σε τιμή που δεν θα περίμενε κανείς.

Τα 19.800 ευρώ όπου πωλείται (τιμή λανσαρίσματος) αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς με αυτό το ποσό γίνεται το πιο προσιτό ηλεκτρικό της αγοράς που αφορά σε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία. Αξίζει να σημειώσουμε πως η μπαταρία είναι αρκετά μεγάλη με τη χωρητικότητα να αγγίζει τις 32,3 kWh, γεγονός που μεταφράζεται σε περισσότερα από 250 χλμ. αυτονομία.

Το εσωτερικό του ηλεκτρικού CITIGOe iV.

Νέο ηλεκτρικό

Το CITIGOe iV είναι το πρώτο ηλεκτρικό που κυκλοφορεί από τη Skoda, τη χρονιά που η μάρκα γιορτάζει τα 125 χρόνια λειτουργίας. Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, ετοιμάζει νέο χτύπημα, αυτή τη φορά με ένα δεύτερο ηλεκτρικό που θα βασίζεται στο εντυπωσιακό πρωτότυπο Vision iV, το οποίο έκανε την εμφάνιση του πέρυσι στην έκθεση της Γενεύης.

Το συγκεκριμένο θα παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους τον ερχόμενο Μάιο (σε Γερμανία ή Δανία) και θεωρείται πως θα είναι το μοντέλο που θα δώσει έξτρα ώθηση στη Skoda προκειμένου να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε λίγους μήνες θα εμφανιστεί και το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda.

Συναρπαστική χρονιά

Το σίγουρο είναι πως στα «125 χρόνια Skoda» θα πέσουν πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και σίγουρα όχι τυχαία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως φέτος θα κυκλοφορήσει και η νέα Octavia.

Η χρονιά αναμένεται να είναι συναρπαστική για τη Skoda, η οποία έχει αρχίσει να δείχνει τη δυναμική της σε όλα τα επίπεδα…

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης