Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

     

Φωτογραφίες: Γιώργος Καραγιωργάκης


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από μερικά χρόνια οπότε και είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι κινητήρες λογικής downsizing (μικροί σε χωρητικότητα και με μεγάλη ιπποδύναμη) η Ford δεν φαινόταν πουθενά. Σε παρουσιάσεις της μάρκας οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή και όλοι αναρωτιόντουσαν γιατί μία μάρκα – κολοσσός έχει μείνει πίσω…

Τελικά αποδείχτηκε πως η Ford έκρυβε άσσο στο μανίκι και η εμφάνιση του κινητήρα ecoboost χωρητικότητας 999 κ.εκ. άλλαξε τα πάντα στον τρόπο σκέψης των μικρών μηχανικών συνόλων. Ο μικρός αυτός κινητήρας που έχει χάσει το… μέτρημα με τα βραβεία, δεν έμοιαζε σε τίποτα 1.000άρης ενώ η δύναμη και η λειτουργία του ακόμα σε βάζουν σε σκέψεις για το αν η Ford μας… δουλεύει. Όσο όμως και να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι κάτι συμβαίνει, ο μικρός αυτός κινητήρας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και εξελίσσεται συνεχώς. 

Τα νέα Fiesta Red και Black Edition

Με 140 άλογα…
Μέχρι… χθες γνωρίζαμε πως η ανώτερη ιπποδύναμη από τον συγκεκριμένο ήταν τα 125 άλογα. Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν προς τα πάνω με τα 140 άλογα να είναι υπαρκτά και το Fiesta που έχει τη χαρά να φορά αυτό το μηχανικό σύνολο να… κοκορεύεται ότι είναι το πιο ξεχωριστό αλλά και το ισχυρότερο μικρό της αγοράς στα 1.000 κ.εκ.

Όσο και εάν ακούγεται απίστευτο το νέο Ford Fiesta 1.0 EcoBoost με τα 140 άλογα αποδίδει περισσότερη ισχύ ανά λίτρο από μία  Bugatti Veyron η μία Ferrari 458 Speciale. Συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις διαθέτει νέα χαρτογράφηση ώστε να αποδίδει 12% περισσότερη ισχύ ενώ η κατανάλωση κυμαίνεται στα 4,5 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα. Τα νέα Fiesta Red και Black Edition λανσάρουν την έκδοση 140 ίππων με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα τα 201 χλμ./ώρα και ροπή 180 Nm από τις 1.400 σ.α.λ.

Τιμές από 16.240 ευρώ
Οι δύο νέες εκδόσεις του Fiesta ξεκίνησαν ήδη την.. καριέρα τους στην ελληνική αγορά. Η Red Edition κοστίζει 16.240 ευρώ ενώ η Black Edition διατίθεται με 16.715 ευρώ. Προς το παρόν και οπτικά τουλάχιστον που είχαμε την δυνατότητα να τα δούμε δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και αναμένουμε να τα δοκιμάσουμε για να καταλάβουμε και από πρώτο χέρι κατά πόσο καλές και δυνατές είναι όσο ακούγεται…

 

Πάρτε μία γεύση από τα νέα Ford Fiesta Red και Black Edition

 

 

 
Τα δύο μικρά αλλά δυνατά Fiesta έτοιμα για άλλα... κόλπα
Άμα τα δείτε στο δρόμο μην νομίζετε ότι είναι εύκολο να τα περάσετε...
Το μαύρο στρίβει καλά...
Το ίδιο και το κόκκινο...
Διχρωμία. Μάυρο αμάξωμα και κόκκινη οροφή...
Κόκκινο αμάξωμα και μαύρη οροφή...
Αν και 1.000άρη 'καταπίνει' χιλιόμετρα αρκετά γρήγορα...
Η αεροτομή δεν περνά απαρατήρητη...
Κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων...
Ο κινητήρας διαμάντι χωρητικότητας 999 κ.εκ. και απόδοσης 140 ίππων!!!
Το εσωτερικό των δύο νέων εκδόσεων είναι σχεδόν ίδιο με την έκδοση ST...

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης