Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Aston Martin έχει ξεκινήσει τη στροφή της προς την υβριδική τεχνολογία και την ηλεκτρική τεχνολογία. Η Στόχος της Valhalla είναι να κάνει τον γύρο του Nurburgring σε 6 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.νέα Valhalla είναι το πρώτο δείγμα του βρετανικού εργοστασίου πως ξεκινάει μια νέα γενιά αυτοκινήτων με φρέσκο σχεδιασμό και τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών και επιδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Valhalla είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Aston Martin τα τελευταία… 108 χρόνια που ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο και όχι μπροστά. Το μηχανικό σύνολο προέρχεται από τη Mercedes και είναι το γνωστό V8 των 4.0 λίτρων με απόδοση 745 ίππους. Η Aston Martin έχει επέμβει στο σύστημα εξάτμισης το οποίο είναι ενεργό.

Η πίσω αεροδυναμική πτέρυγα παράγει 600 κιλά κάθετης δύναμης στα 240Km/h.

Η Valhalla διαθέτει και Track Mode για εκπληκτικούς χρόνους στην πίστα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ τοποθετημένα το ένα στον εμπρός και το άλλο Με τους ηλεκτροκινητήρες η Valhalla μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 130 Km/h!στον πίσω άξονα. Η απόδοσή του είναι 205 ίππους δίνοντας συνδυαστικά απόδοση 950 ίππους και 1.000Nm ροπής στη Valhalla. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ολοκαίνουριο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές καθώς τα 0-100Km/h έρχονται σε 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350Km/h. Το βάρος του αυτοκινήτου χάρη στο νέο ελαφρύ πλαίσιο από ανθρακονήματα ζυγίζει μόλις 1.550 κιλά, ενώ οι αναρτήσεις έχουν τεχνολογία Formula 1. Τα φρένα είναι κεραμικά με σύστημα Brake-By-Wire, ενώ στα αεροδυναμικά έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά συστήματα από τη Valkyrie. Η τιμή του αυτοκινήτου αναμένεται κοντά στις 450.000€!

Οι εμπρός τροχοί είναι 20 ιντσών ενώ οι πίσω τροχοί είναι 21 ιντσών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το απόλυτο όπλο πίστας από την Aston Martin

Η Aston Martin A3 του 1921 δίνει έμπνευση στη Vantage Roadster

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης