Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Όταν το 2012 η Lada παρουσίασε το πρωτότυπο Xray, οι κριτικές που απέσπασε ήταν πολύ θετικές. Τρία χρόνια αργότερα και η ρώσικη αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε και επίσημα το νέο της μοντέλο
που ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου ή αλλιώς SUV.

Τέλη του έτους θα κυκλοφορήσει το νέο Lada Xray. Δεν ξέρουμε όμως αν θα το δούμε στην Ελλάδα...

Κινητήρες βενζίνης
Η παρουσίαση έγινε από το ρώσικο εργοστάσιο Avtovaz στο πλαίσιο έκθεσης με Off road οχήματα που
Το μήκος του Lada Xray σχεδόν αγγίζει τα 4.2 μέτραβρίσκεται σε εξέλιξη (μέχρι και τις 30 Αυγούστου) στην Μόσχα. Το Xray θα είναι διαθέσιμο με τρεις κινητήρες βενζίνης και θα αρχίσει να πωλείται προς τα τέλη του έτους. Ο βασικός κινητήρας με χωρητικότητα 1.6 λίτρα θα αποδίδει 106 ίππους ενώ θα υπάρχει και ένας ακόμα με ίδια χωρητικότητα και 114 ίππους. Επιπλέον θα υπάρξει και έκδοση που θα εφοδιάζεται με μηχανικό σύνολο 1.8 λίτρα και 123 ίππους το οποίο θα φέρει αυτόματο κιβώτιο (οι άλλες εκδόσεις θα έχουν μηχανικό). Από πλευράς επιδόσεων η έκδοση 1.8 θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10.2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 187 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίσθηση προκαλεί η τιμή του καθώς στην Ρωσία θα πωλείται αντί του ποσού των 7.700 ευρώ περίπου. Για την Ελλάδα δεν υπάρχει εικόνα για το αν θα εισαχθεί καθώς η Lada Hellas συνεχίζει να παραμένει ανενεργή στο κομμάτι των πωλήσεων.

Το Xray ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου
Το Xray θα πωλείται στη Ρωσία από 7.700 ευρώ
Το 2012 έκανε την εμφάνισή του το Xray ως πρωτότυπο όχημα και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε εξέπληξε...

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης