Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην ελληνική αγορά και επιπλέον δεν υπάρχουν
Η τιμή του ηλεκτρικού Smart coupe αγγίζει τα 24.500 ευρώοι κατάλληλες υποδομές για να στηρίξουν ένα «πάρκο» τέτοιου είδους οχημάτων. Παρ’ όλα αυτά, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων δεν είναι μηδενικές και σιγά, σιγά ο κόσμος αλλά και οι εταιρείες καταλαβαίνουν τα οφέλη που μπορούν να έχουν από τη χρήση τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το zougla.gr στην διάθεσή του (δεν είναι επίσημα) το πρώτο μισό του Ιουλίου, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήταν αρκετές. συγκεκριμένα η Smart που έχει στη γκάμα της το Fortwo, διέθεσε 14 μονάδες oοι οποίες ήδη κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Το ηλεκτρικό Smart φορτίζει πολύ απλά και από μάι κοινή πρίζα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτονομία 135 χιλιομέτρων
Να σημειώσουμε πως το ηλεκτρικό smart έχει αυτονομία 135 χιλιομέτρων με τις μπαταρίες να φορτίζουν από μία κοινή πρίζα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κόστους χρήσης που μεταφράζεται σε περίπου 1.5 ευρώ για κάθε 100 χιλιόμετρα όταν για μία αντίστοιχη έκδοση βενζίνης χρειάζεσαι 10 ευρώ. Από πλευράς επιδόσεων το 0-60 επιτυγχάνεται σε 6.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 100 χλμ./ώρα.

Το εσωτερικό του ηλεκτρικού Smart
Η μέτρηση δεν γίνεται σε καύσιμο αλλά σε... Kwh
Με ειδική εφαρμογή ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχει ενημέρωση για το αυτοκίνητο στο κινητό του...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης