Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

H premium γαλλική φίρμα ετοιμάζεται να εισβάλει πολύ σύντομα στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων με το DS3 Crossback E-Tense. Πρόκειται για το μοντέλο που ήδη έχει ξεκινήσει να πωλείται με κινητήρες εσωτερικής καύσης και κάνει… θραύση στις αγορές που πωλείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το DS3 Crossback E-Tense είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που μπαίνει στην... πρίζα

Αυτονομία στα 320 χλμ.

Σημαντικό στοιχείο που αφορά στο DS3 Crossback E-Tense είναι η πολύ καλή αυτονομία η οποία σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα μέτρησης WLTP αγγίζει τα 320 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βάρος των μπαταριών φτάνει τα 350 κιλά και η διαφορά σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις κυμαίνεται κοντά στα 300 κιλά. Αξζει να σημειώσουμε πως οι Γάλλοι έχουν πετύχει μία μείωση του βάρους κατά 50 κιλά από διάφορα μέρη του οχήματος.

Το 2020 θα βρίσκεται και στους ελληνικούς δρόμους...

Χρόνος φόρτισης

Η φόρτιση μπορεί να γίνει από μία απλή πρίζα, από το ειδικό κουτί φόρτισης ο χρόνος φόρτισης φτάνει τις 5 ώρες ενώ σε έναν δημόσιο ταχυφορτιστή το 80% των μπαταριών φορτίζει σε 30 λεπτά. Η εγγύηση των μπαταριών αγγίζει τα 8 χρόνια ή τα 160.000 χιλιόμετρα.

Όσον αφορά τις επιδόσεις ο ηλεκτροκινητήρας των 136 ίππων και των 260Nm ροπής μπορούν να επιταχύνουν το αμάξωμα από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα. Το γαλλικό μοντέλο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους το 2020.

Υψηλού επιπέδου το εσωτερικό του γαλλικού μοντέλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης