Δεν έφτανε από ό,τι φαίνεται στη SSC ο τίτλος του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής και προχώρησε στηΤο Tuatara έχει ρεκόρ ταχύτητας 530Km/h! κατασκευή δύο νέων εκδόσεων του Tuatara. Οι δύο εκδόσεις έχουν διαφορετικό προορισμό, με τη Striker να είναι επικεντρωμένη στην αεροδυναμική και την Aggressor να είναι επικεντρωμένη στη δύναμη.

Στην περίπτωση της Tuatara Striker βρίσκουμε τον ίδιο κινητήρα V8 5,9 λίτρων με απόδοση 1.750 ίππους, ωστόσο η κάθετη δύναμη είναι πολύ αυξημένη. Έχει τοποθετηθεί μια τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος, η οποία είναι ενεργητική. Ο διαχύτης πίσω είναι επανασχεδιασμένος, ενώ υπάρχει και κάθετα τοποθετημένο σταμπιλιζατέρ. Η SSC αναφέρει πως η ισορροπία που έχει επιτευχθεί είναι εντυπωσιακή με 45,4% στο εμπρός μέρος και 54,6% στο πίσω μέρος. Η κάθετη δύναμη που παράγεται στα 240Km/h είναι σχεδόν 500 κιλά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεράστια αεροτομή μαζί με τον διαχύτη παράγουν 500 κιλά κάθετης δύναμης!

Ο V8 κινητήρας 5.9 λίτρων με δύο τούρμπο αποδίδει 2.200 ίππους!

Στην περίπτωση του Aggressor η SSC έχει ασχοληθεί με τον κινητήρα ανεβάζοντας την ισχύ στους 2.200 ίππους. Μιλάμε για ένα τέρας δύναμης το οποίο είναι εξοπλισμένο με το αεροδυναμικό πακέτο του Striker, μόνο που δεν είναι για χρήση στο δρόμο. Το Aggressor είναι προορισμένο μόνο για χρήση πίστας με ειδική εξάτμιση και πολλά ειδικά εξαρτήματα τα οποία δεν περνούν τις προδιαγραφές για οδήγηση στον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις 100 Tuatara Striker θα κατασκευαστούν και μόλις 10 Aggressor, με την τιμή ακόμη να μην έχει γίνει γνωστή.

Το Striker είναι στα όρια του αγωνιστικού supercar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το SSC Tuatara θα πάει για το μεγάλο ρεκόρ

Ο Έλληνας που αμφισβητεί το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας των 529.84χλμ./ώρα του Tuatara

To Koenigsegg Agera RS παραμένει το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης