Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική και για τα δεδομένα της Ελλάδας αύξηση παρουσιάζουν οι ταξινομήσεις των επιβατικών οχημάτων που μπαίνουν στην πρίζα και είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε συνδυάζουν κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρα.

To Peugeot 208 παραμένει στην κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Peugeot, BMW και Skoda

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αρχή του έτους μέχρι και τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις άγγιξαν τις 882 μονάδες (συνολικά όσα μπαίνουν στην πρίζα – αμιγώς και plug in hybrid) με το μερίδιο αγοράς Από την αρχή του έτους έχουν ταξινομηθεί 882 αυτοκίνητα που μπαίνουν στην πρίζα…να φτάνει στο 1,47%. Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες και με τα οικονομικά κίνητρα της κυβέρνησης, η συγκεκριμένη κατηγορία δείχνει πως κερδίζει συνεχώς έδαφος, γεγονός που αποτυπώνεται και στις αντίστοιχες πωλήσεις Σεπτεμβρίου όπου ήταν 243 με μερίδιο αγοράς 3,42%.

Στην πρώτη θέση των ταξινομήσεων και από την αρχή του έτους βρίσκεται η Peugeot με το ηλεκτρικό 208 και 71 ταξινομήσεις. Ακολουθεί το BMW i3 με 43, ενώ το Skoda Citigo, που κινείται μόνο με ρεύμα, έχει φτάσει τις 27 ταξινομήσεις. Από τη σχετική λίστα, αίσθηση προκαλούν οι 13 Porsche Taycan που έχουν πουληθεί στην Ελλάδα και κυκλοφορούν ανάμεσά μας…

Από την αρχή του έτους έχουν ταξινομηθεί 13 αμιγώς ηλεκτρικές Porsche Taycan.

 

TOP10 αμιγώς ηλεκτρικών*
Peugeot 208 71
BMW i3 43
Skoda Citigo 27
VW Golf 18
VW Up! 18
Mini 16
Nissan Leaf 15
Porsche Taycan 13
Smart ForTwo 13
Jaguar i-Pace 10
*Ιανουάριος – Σεπτέμβριος

 

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το ηλεκτρικό Hummer

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικό δίκυκλο που κινείται και στο νερό!

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του ηλεκτρικού Skoda Enyaq iV στην Ελλάδα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης