Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η τεχνολογία στα αυτοκίνητα τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αυτό το διαπιστώνουν όσοι αγοράζουν πλέον καινούργιο αυτοκίνητο. Από τα αξεσουάρ, τα gadget μέχρι και τα συστήματα ασφαλείας έχουν Το σύστημα έκτακτης ανάγκης μπορεί να σώσει πολλές ζωές… φτάσει στο σημείο ακόμα και να… μπερδεύουν τον οδηγό καθώς έχει τα πάντα στα «χέρια» του.

Έτσι, λοιπόν, εκεί που μέχρι πριν από λίγα χρόνια μιλούσαμε για στάνταρ air condition και… ηλεκτρικά παράθυρα, πλέον όχι μόνο θεωρείται δεδομένο αλλά είναι σα να μιλάμε για αυτοκίνητο χωρίς ρόδες! Πέρα από τα συνηθισμένα και καθημερινά οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν προχωρήσει σημαντικά στον τομέα της ασφάλειας. Για παράδειγμα η BMW στην ανανεωμένη σειρά 1 διαθέτει ένα σύστημα που μπορεί να σώσει ζωές.

Στην Ελλάδα για να λειτουργήσει στο σύστημα έκτακτης ανάγκης πρέπει να το ενεργοποιήσει ο οδηγός...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλήση χωρίς κινητό τηλέφωνο
Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που το αυτοκίνητο εμπλακεί σε ατύχημα και ο οδηγός λιποθυμήσει, άρα δεν μπορεί κανείς να ενημερώσει το κέντρο άμεσης βοήθειας, το αυτοκίνητο παίρνει μόνο του τηλέφωνο. «Επικοινωνεί» με το 112 (πανευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης) και ενημερώνει το σημείο που συνέβη το ατύχημα προκειμένου να καταφτάσει βοήθεια. Να σημειώσουμε πως για να λειτουργήσει το σύστημα αυτό δεν απαιτείται η σύνδεση με κινητό τηλέφωνο.

Το σύστημα αυτό λειτουργεί ήδη στην Ευρώπη αλλά στην Ελλάδα θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Ιούλιο. Αρχικά όμως δεν θα παίρνει αυτόματα μόνο του τηλέφωνο αλλά θα πρέπει ο οδηγός να πατά ένα κουμπί και να ενεργοποιείται ο “συναγερμός”. Αργότερα θα τεθεί σε εφαρμογή και το σύστημα αυτόματης ενημέρωσης (χωρίς να το κάνει ο οδηγός). Η κλήση έκτακτης ανάγκης αποτελεί μέρος του connected drive, που εφοδιάζεται η ανανεωμένη σειρά 1 της BMW.

Η ανανεωμένη Σειρά 1 της BMW διαθέτει αμετρητα gadget και... συστήματα ασφαλείας

Η Σειρά 1 έχει αλλάξει όχι μόνο με την προσθήκη νέων συστημάτων ασφαλείας αλλά και σχεδιαστικά...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης