Την κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση του crossover utility vehicle (CUV) μοντέλου της γκάμας της, η οποία αναμένεται να λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές το πρώτο μισό του 2021, παρουσίασε η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το SQ5 Sportback TDI τροφοδοτείται από τον V6 3.0 TDI κινητήρα απόδοσης 341 ίππων και 700 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V (MHEV) και ηλεκτρικό κομπρέσορα (EPC), διασφαλίζοντας εντυπωσιακές επιταχύνσεις και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Όπως όλοι οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες της Audi, διαθέτει δύο καταλυτικούς μετατροπείς SCR για την επεξεργασία των καυσαερίων, με ψεκασμό διπλής δόσης AdBlue, για περιορισμό των εκπεμπόμενων ρύπων και πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d ISC-FCM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω της μόνιμης τετρακίνησης Quattro και του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων tiptronic. Προαιρετικά διατίθεται σπορ διαφορικό το οποίο κατανέμει τη ροπή ανεξάρτητα σε κάθε τροχό. Η ανάρτηση είναι πέντε συνδέσμων και οι στάνταρ ζάντες 20 ιντσών συνδυάζονται με δαγκάνες φρένων έξι εμβόλων από αλουμίνιο.

Το σύστημα Audi drive select ρυθμίζει τη συμπεριφορά του σπορ διαφορικού, του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης, του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και των ελεγχόμενων αποσβεστήρων, μέσω έξι προφίλ. Ένα έβδομο προφίλ (allroad) προστίθεται εάν επιλεγεί η προαιρετική αερανάρτηση.

Εξωτερικά ιδιαίτερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως η δομή του Singleframe και οι δυναμικοί αεραγωγοί, οι τέσσερις οβάλ επιχρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης, οι προβολείς LED μπροστά και OLED πίσω εξασφαλίζουν στο SQ5 Sportback TDI μια πολύ ισχυρή παρουσία.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν το μαύρο ή σκούρο γκρι, αποπνέοντας δυναμισμό και κύρος. Το Audi virtual cockpit στην plus έκδοση συνοδεύεται με head-up display. Τρεις οι διαθέσιμες επιλογές ταπετσαρίας για τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα με τα ανάγλυφα λογότυπα S. Το τιμόνι και τα καθίσματα διακοσμούν ραφές αντίθεσης, ενώ προαιρετικά στα τελευταία διατίθεται λειτουργία μασάζ και αερισμού. Τα διακοσμητικά είναι στάνταρ σε βουρτσισμένο αλουμίνιο, ενώ υπάρχουν και δύο σχέδια σε carbon ή φινίρισμα πιάνου.

Φυσικά το νέο SQ5 TDI διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης