Του Λουκά Παπαλάμπρου

Μία σειρά νέων φωτογραφιών – με καμουφλαρισμένο το αμάξωμα – και τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του πολυαναμενόμενου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου, έδωσε η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το E-Tron το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου, τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 360 ίππων και 561 Nm ροπής. Όταν ο οδηγός επιλέξει τη θέση «S» στο κιβώτιο, οι ηλεκτροκινητήρες λειτουργούν σε «boost mode» αυξάνοντας την ισχύ στους 408 ίππους και τη ροπή στα 664 Nm. Αυτή η απόδοση ωστόσο, είναι εφικτή για μόλις 8 δευτερόλεπτα, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική ταχύτητα, σε κάθε περίπτωση περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ενέργεια φροντίζει μία μπαταρία 95 kWh, με την αυτονομία σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP να ανέρχεται στα 400 χιλιόμετρα. Επίσης, υπάρχει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας τριών λειτουργιών που φροντίζει για την επιπλέον φόρτιση της μπαταρίας, τόσο κατά το φρενάρισμα, όσο και κατά την κίνηση σε κατηφόρα.

Η Audi έχει εξοπλίσει το E-Tron με  ηλεκτροϋδραυλικά ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου των φρένων, καθώς και με ψηφιακές κάμερες στους καθρέπτες. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής και θα προσφέρεται προαιρετικά. Οι καθρέπτες – κάμερες διαθέτουν τρία προγράμματα λειτουργίας (αυτοκινητόδρομος, στροφές και πάρκινγκ), με τον οδηγό να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει πίσω του και στο πλάι.

Η τιμή του μοντέλου στη Γερμανία θα ξεκινά από περίπου 80.000 ευρώ, με την Audi να δέχεται ήδη προ-παραγγελίες. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως, η μπαταρία θα μπορεί να φορτίζει και ασύρματα επαγωγικά όταν αναπτυχθεί το δίκτυο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης