Μία ημέρα πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς του δημοφιλούς μικρομεσαίου hatchback, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του έχει ήδη ξεκινήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ και για την παραγωγή του απασχολούνται περίπου 8.400 άνθρωποι. Η εμπορική του διάθεση θα ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου από τις αγορές της Γερμανίας και της Αυστρίας και σταδιακά θα λανσαριστεί στις υπόλοιπες χώρες.

Η όγδοη γενιά του Golf ή Golf 801, όπως το ονομάζουν οι άνθρωποι της VW, απαρτίζεται από 2.700 διαφορετικά τμήματα και εξαρτήματα.

Στο αμάξωμα υπάρχουν 962 διαφορετικά συστήματα καλωδίων, συνολικού μήκους 1.340 μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, από το πρώτο φύλλο χάλυβα υψηλής αντοχής που μπαίνει στην πόρτα του έως την ώρα που το αυτοκίνητο θα πάρει τελική μορφή και θα βγει από το εργοστάσιο, ταξιδεύει στη γραμμή παραγωγής 69 ολόκληρα χιλιόμετρα.

Παρά τα περίπλοκα συστήματα, ο χρόνος παραγωγής του νέου Golf έχει μειωθεί κατά μία ώρα ανά αυτοκίνητο σε σχέση με το απερχόμενο. Η εγκατάσταση των δεδομένων είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και πραγματοποιείται μέσω ενός γρήγορου δικτύου WLAN, ενώ από το 2020 μία καινούργια, επίσης αυτοματοποιημένη γενιά συστημάτων μεταφοράς εξαρτημάτων χωρίς οδηγό θα διασφαλίσει μέσα στο ίδιο εργοστάσιο ταχύτερη παροχή υλικού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης