Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Hyundai διαθέτει στην αγορά το i30 τρέχουσας γενιάς από το 2017 και αρχικά είχε σχεδιάσει να το αντικαταστήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια (2024). Πλέον όμως φαίνεται πως η αγορά, μπορεί να κρίνει το μέλλον και περισσότερο την πιθανή μετατροπή του διάσημου hatchback σε ένα SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνικός σύμβουλος της Hyundai, Albert Biermann δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό «Η αγορά των hatchback συρρικνώνεται σημαντικά. Πόσο καιρό θα συνεχίσουμε με το Hyundai i30; Είναι δύσκολο να πει κανείς σε αυτό το σημείο ποια είναι τα πλάνα της εταιρίας σε παγκόσμια κλίμακα. Σίγουρα όμως για διαφορετικές περιφερειακές αγορές υπάρχουν διαφορετικές προκλήσεις και ξεχωριστές στρατηγικές»

Ο Biermann πρότεινε ότι είναι πιθανό το i30 να επιβιώσει σε παρόμοια μορφή σε εκείνες τις χώρες όπου πουλάει περισσότερο, όπως η Ινδία, η Ρωσία, η Νότια Αμερική, η Αυστραλία και μέρη της Ευρώπης.
Όπως φαίνεται η εταιρία έχει αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη νέα γενιά του Hyundai i30 και μπορεί αυτά να καθοριστούν ανάλογα με τις πωλήσει ανά ήπειρο. Μία εκδοχή είναι να δημιουργηθεί μία νέα γενιά hatchback, μία άλλη να μεταμορφωθεί σε ένα ολοκαίνουργιο SUV, με την δυνατότητα όμως να πάρει μερίδιο από τους πιθανές αγοραστές του Kona. 

Με το Toyota Yaris Cross στην αγορά, η Hyundai ίσως ετοιμάζει τον μεγάλο του αντίπαλο σε μία νέα Crossover μάχη, καθώς όλα τα νούμερα των πωλήσεων δείχνουν πως ο κόσμος ψηφίζει αυτοκίνητα με αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης