Εικόνες που συναντούσαμε προ ετών σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, πλέον είναι η πραγματικότητα. Μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια, τα αυτοκίνητα έχουν κάνει τεχνολογικό άλμα, το οποίο πλέον μεταφράζεται και στις τεράστιες οθόνες που τα συνοδεύουν. Από την βασική τους έκδοση πλέον, τα περισσότερα μοντέλα εξοπλίζονται με μεγάλες οθόνες αφής που αποτελούν και το κέντρο ελέγχου του συστήματος infotainment. Μερικές premium εταιρίες μάλιστα όπως η Mercedes ξεκίνησαν να έχουν ενιαίο ψηφιακό πίνακα οργάνων με την οθόνη αφής του ταμπλό, μετατρέποντας όλο το εσωτερικό σε μία οθόνη.

Θα βλέπατε διαφημίσεις στην οθόνη του αυτοκινήτου για να κερδίσετε δωρεάν  ίντερνετ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγώντας περνάτε έξω από ένα εστιατόριο και αυτόματα εμφανίζεται το μενού του μαγαζιού στην οθόνη του αυτοκινήτου. Θα σας έβαζε σε σκέψεις να το επισκεφθείτε ακόμα και εάν δεν είχατε πραγματικά σκοπό να φάτε; Οι εταιρίες μάρκετινγκ πιστεύουν πως ναι, και αυτός είναι ο λόγος που σταδιακά οι διαφημίσεις θα εισβάλουν στο αυτοκίνητο όπως και στην τηλεόραση. Φυσικά θα γίνει με μικρά βήματα, καθώς αρχικά θα προβάλλονται μόνο σε ένα μικρό μέρος της οθόνης και όσο το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο. 


Πόσο ασφαλές είναι κάτι τέτοιο;
Εκτός όμως από τη συνεχόμενη πίεση των διαφημίσεων, δεκάδες ερωτήματα τίθενται και γύρω από την ασφάλεια, καθώς μέχρι πριν μερικά χρόνια απαγορευόταν να κοιτάξεις έστω και για ελάχιστο χρονικό διάστημα την οθόνη του κινητού σου. Πλέον με οθόνες  15 ιντσών οι οποίες θα «φορτώνουν» και κινούμενες πολύχρωμες εικόνες, πολλοί αναρωτιούνται κατά πόσο θα επηρεάζεται η οδηγική ικανότητα του οδηγού. 
Φυσικά το κύμα της τεχνολογικής εξέλιξης δεν σταματά για αυτό και οι περισσότερες φωνές κάνουν λόγο πως συστήματα όπως οι προβολές διαφημίσεων θα επικρατήσουν όταν και επίσημα θα υπάρχει η επιλογή της αυτόνομης οδήγησης. Όταν δηλαδή ο οδηγός θα μετατρέπεται σε επιβάτης, έτοιμος να απολαύσει ταινίες, διαφημίσεις και απεριόριστο δωρεάν ίντερνετ στο αυτοκίνητο του.

Το ερώτημα όμως παραμένει: Θα βλέπατε διαφημίσεις στην οθόνη του αυτοκινήτου για να κερδίσετε δωρεάν ίντερνετ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης