Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ίσως το μικρότερο περιπολικό στην Ιστορία βάζει πωλητήριο και αναζητεί νέο ιδιοκτήτη που θα σεβαστεί την ιστορία του. Το λιλιπούτειο Fiat 500 του 1970, το οποίο ανήκε στο Σώμα των Καραμπινιέρων, είναι πλέον διαθέσιμο σε ηλεκτρονική δημοπρασία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι έχει «συνταξιοδοτηθεί» εδώ και δεκαετίες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είναι σε άψογη κατάσταση, με τη συντήρηση που έχει δεχθεί να είναι τόσο σχολαστική, που τα χρόνια πάνω του δείχνουν σαν μέρες. Χωρίς να έχει υποστεί ποτέ μεγάλη ζημιά ή σημαντικό τρακάρισμα, διατηρεί ακόμα τα διακριτικά «Carabinieri 112», αλλά και τον μπλε φάρο στην οροφή. 

Η οροφή του είναι υφασμάτινη και ανοίγει, ενώ διαθέτει σιδερένιους τροχούς 12 ιντσών με επιχριωμένα καλύμματα, αλλά και ολοκαίνουργια ελαστικά με λευκό περίγραμμα. 

Η εικόνα στο εσωτερικό του είναι ένα ταξίδι στον χρόνο και σε μεταφέρει αυτόματα στην Ιταλία τη δεκαετία του 1970. Καφέ δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα, διάκτινο λευκό τιμόνι και αναλογικό ταχύμετρο, την ώρα που η υποδοχή του κλειδιού είναι ακριβώς στη μέση του ταμπλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο τροφοδοτείται από έναν αερόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα 499 κ.εκ. απόδοσης 18 ίππων. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο 4 σχέσεων, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η υψηλότερη προσφορά απόκτησης είναι στα 9.500 ευρώ. Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτό το συλλεκτικό και γεμάτο ιστορία μικρό περιπολικό;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης