Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Με τις τιμές να έχουν ξεφύγει (σε κάθε τομέα της ζωής μας πλέον), πολλοί βλέπουν το όνειρο τους για ένα καλό, γρήγορο αμάξι να εξαφανίζονται. Οι περισσότεροι το αποδέχονται, υπάρχει όμως και μία μερίδα ανθρώπων που θέλουν να πλησιάσουν στο στόχο τους, με όποιον τρόπο γίνεται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ρέπλικες αυτοκινήτων, όπου mainstream μοντέλα μεταμορφώνονται όσο περισσότερο γίνεται σε κάποιο ακριβό και γρηγορότερο σύνολο (συνήθως μηχανικά δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη αναβάθμιση).

Μία από τις καλύτερες που έχουμε δει ποτέ είναι αυτό το Toyota MR-2 από την Ταϊλάνδη όπου θυμίζει σε εξαιρετικό βαθμό τη πρώτη γενιά της Porsche Boxster με τα διάσημα φωτιστικά σώματα, αν και ο προφυλακτήρας δεν είναι ακριβώς ο ίδιος. Σε αντίθεση με άλλες ρέπλικες, αυτό το σύνολο είναι αρκετά πετυχημένο και δεν έχει ακραίες σχεδιαστικές αλλαγές, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως κάποιος που ξέρει, δεν θα αναγνωρίσει τις διαφορές κατευθείαν.

Σε αυτό βέβαια έχει βοηθήσει και το γεγονός πως στο πίσω μέρος προφυλακτήρας και φώτα, είναι γνήσια από Porsche Boxster. Στο εσωτερικό αυτό που εντυπωσιάζει είναι το σήμα της Porsche στο τιμόνι της Toyota, με την εικόνα να μην είναι και τόσο άσχημη τελικά. Φυσικά το σασί και ο κινητήρας παραμένει ιαπωνικό, κάτι που μεταφράζεται σε 1.800κ.εκ. απόδοσης 140 ίππων, σε συνεργασία με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προφανώς, αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στην Ταϊλάνδη, καθώς υπάρχουν πολλά άλλα μοντέλα προς πώληση που διαθέτουν το Toyota MR-2 ως βάση για μεταμορφώσεις. Αν και δεν θα έχει την ίδια απόδοση με το πιο ακριβό μοντέλο που προσπαθεί να μιμηθεί, το MR-2 εξακολουθεί να είναι ένα ικανό σπορ αυτοκίνητο από μόνο του.

Η αγγελία συνοδεύεται με τιμή στα 22.670 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης