Ο Nico Rosberg ήταν ο μεγάλος νικητής του GP του Μονακό, με την Mercedes AMG Petronas να κάνει το πέμπτο συνεχόμενο 1-2 τη φετινή σεζόν, συνεχίζοντας τις εκπληκτικές εμφανίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός οδηγός, εκμεταλλεύτηκε την pole position και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, με τον Lewis Hamilton να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και τον Daniel Ricciardo να είναι τρίτος.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που ο Rorberg κερδίζει στο Πριγκιπάτο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Fernando Alonso, με τον Nico Hulkenberg να είναι πέμπτος και τον Jenson Button να είναι έκτος. Την πρώτη δεκάδα, συμπλήρωσαν οι Felipe Massa, Romain Grosjean, Jules Bianchi και Kevin Magnussen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Sebastian Vettel παρότι ξεκίνησε πολύ καλά, εγκατέλειψε στον έβδομο γύρο λόγω μηχανικού προβλήματος, με τον Kimi Raikkonen να μένει εκτός βαθμών.

Στη βαθμολογία προηγείται πλέον ο Rosberg, με τον Hamilton να είναι δεύτερος και τον Alonso να ακολουθεί. Το πρωτάθλημα της F1 συνεχίζεται στις 8 Ιουνίου με τον αγώνα του Καναδά.

Η βαθμολογία των οδηγών

1 Nico Rosberg (Mercedes) 122
2 Lewis Hamilton (Mercedes) 118
3 Fernando Alonso (Ferrari) 61
4 Daniel Ricciardo (Red Bull Racing) 54
5 Nico Hulkenberg (Force India) 47
6 Sebastian Vettel (Red Bull Racing) 45
7 Valtteri Bottas (Williams) 34
8 Jenson Button (McLaren) 31
9 Kevin Magnussen (McLaren) 21
10 Sergio Perez (Force India) 20

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης