Έπειτα από τα 595, 595 Turismo και 595 Competizione, η φημισμένη ιταλική φίρμα με σήμα τον σκορπιό επιστρέφει με έναν ακόμα «πύραυλο τσέπης».      

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται το Abarth 595 Pista το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης, την επόμενη εβδομάδα. Θα είναι διαθέσιμο ως hatchback και cabrio και σε πέντε αποχρώσεις (γκρι Campovolo, λευκό Gara, κόκκινο Abarth, γκρι Record και μαύρο Scorpione). Εξοπλίζεται με μαύρες ματ ζάντες αλουμινίου Formula 17 ιντσών, ένθετα διακοσμητικά και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οροφή στην ανοικτή έκδοση.

Στο εσωτερικό συναντάμε υφασμάτινα σπορ καθίσματα abarth ή δερμάτινα κατόπιν παραγγελίας, πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών, γκρι ματ ταμπλό, σπορ δερμάτινο τιμόνι, σύστημα πολυμέσων με HD οθόνη αφής 7΄΄, έξι ηχεία, Bluetooth με audio streaming, θύρες USB/AUX και Live services. Επιπλέον, το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα τηλεμετρίας, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να φορτώσει διάσημες πίστες από όλον τον κόσμο και να λάβει χρήσιμες πληροφορίες για να κερδίσει χρόνο στους γρήγορους γύρους, όπως γίνεται σε ένα video game.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 595 Pista τροφοδοτείται από τον 1.4 T-jet κινητήρα απόδοσης 160 ίππων και 230 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων  ή αυτόματο σειριακό με paddles στο τιμόνι. Τα 0-100 έρχονται σε 7,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 216 χλμ./ώρα.

Τα διάτρητα αεριζόμενα δισκόφρενα (284×22 mm μπροστά και 240×11 mm πίσω), τα αμορτισέρ Koni με τεχνολογία FSD και το σύστημα εξαγωγής Abarth Record Monza Dual Mode με τέσσερις απολήξεις, αναδεικνύουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης