Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο, μια μοναδική έκδοση της εκθαμβωτικής Flying Spur με σχεδιαστικές παρεμβάσεις που παραπέμπουν στον αγαπημένο Άγιο των παιδιών, δημιούργησαν οι άνθρωποι της Bentley Mulliner, του τμήματος της βρετανικής φίρμας που ασχολείται με τις πιο εξειδικευμένες κατασκευές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυτελές όχημα κατασκευάστηκε με αφορμή την περίοδο των εορτών. Φέρει την ονομασία «Reindeer Eight» και έχει εμπνευστεί από τον Άγιο Βασίλη.

Εξωτερικά, η Flying Spur Reindeer Eight διαθέτει το βαθύ κόκκινο φινίρισμα «Cricket Bauble», μια μοναδική παραλλαγή από το χρωματολόγιο της Bentley. Στη θέση του λογότυπου στο καπό τοποθετήθηκε ένας χρυσός τρισδιάστατος τάρανδος, ενώ στις πλευρές τα σήματα V8 έχουν αντικατασταθεί από ένα ειδικό σήμα Reindeer Eight.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρυσός δίνει τον τόνο πολυτέλειας των ημερών σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, όπως στον διαχύτη και στις ζάντες 22 ιντσών.

Στο εσωτερικό είναι εμφανής η τεχνογνωσία της Bentley στη δημιουργία μιας σύγχρονης καμπίνας απαράμιλλης πολυτέλειας και καινοτομίας. Και εδώ κυριαρχεί η ίδια με το εξωτερικό σε απόχρωση κόκκινου και με ραφές κεντημένες στο χέρι.

Ειδικά γραφικά διακοσμούν την ξύλινη επένδυση της καμπίνας, ενώ τα καθίσματα προσφέρουν κάθε δυνατή λειτουργικότητα, από θέρμανση και εξαερισμό έως μασάζ πολλαπλών προγραμμάτων.

Για να ολοκληρωθούν στο χέρι οι ραφές σε όλο το εσωτερικό, απαιτήθηκαν 18 ώρες και 115 μέτρα νήματος.

Η έκδοση Reindeer Eight της Flying Spur V8 της Bentley έχει παραχθεί σε ένα κομμάτι και συνοδεύει τις ευχές των ανθρώπων της μάρκας προς όλο τον κόσμο για το 2021. Δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή, όπως υποστηρίζει η εταιρεία.

0-100 σε 4,1 δευτερόλεπτα για την Bentley Flying Spur V8

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης