Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση, αποκαλύφθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες της ανανεωμένης Panamera, η οποία θα είναι πλέον διαθέσιμη και σε υβριδική εκδοση.

Το πολυτελές sport sedan, φέρει ανασχεδιασμένη μάσκα και καινούρια φώτα, αλλά και νέο πίσω προφυλακτήρα. Η σημαντικότερη προσθήκη όμως, είναι η έκδοση Panamera S E-Hybrid, η οποία συνδυάζει ένα V6 βενζινοκινητήρα 3.0 λίτρων και ένα ηλεκτροκινητήρα, με τη συνολική ισχύ να αγγίζει τους 410 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο δυναμικό το πίσω τμήμα

Οι επιδόσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 270 χλμ./ώρα. Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 35 χιλιόμετρα και με ταχύτητα έως 133 χλμ./ώρα., με τη μέση κατανάλωση να είναι στα 3,1 λτ./100 χλμ. και τις εκπομπές ρύπων κάτω από 100 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοναδικά επίπεδα άνεσης και πολυτέλειας στα πίσω καθίσματα

Όσο για την Panamera S, τροφοδοτείται πλέον από ένα V6 3.0 λίτρων κινητήρα twin turbo, αντικαθιστώντας τον V8 4.8 λτ. Αποδίδει 413 ίππους και 521 Nm ροπής, με την κατανάλωση να είναι μειωμένη κατά 18%.

Δεκάδες κουμπιά στην κονσόλα περιμετρικά του μοχλού ταχυτήτων 

Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στην έκθεση της Σαγκάης, οπότε και θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του γερμανικού μοντέλου.

Η Panamera S E-Hybrid εκπέμπει κάτω από 100 γρ./χλμ. CO2

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης