Η αμερικανική φίρμα παρουσίασε επίσημα την ανοικτή έκδοση του καινούργιου sportcar, την πρώτη Corvette της ιστορίας που φέρει κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος και μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οροφή αποτελείται από δύο τμήματα και λειτουργεί ηλεκτρικά. Αναδιπλώνεται σε περίπου 16 δευτερόλεπτα με ταχύτητες έως 46 χλμ./ώρα, με τον μηχανισμό να αποτελείται από έξι ηλεκτρικά μοτέρ υψηλής αντοχής. Αποθηκεύεται στο πίσω τμήμα, αφήνοντας χώρο για τη μεταφορά ακόμη και δύο σετ εξοπλισμού του γκολφ, όπως υποστηρίζει η εταιρεία.

Επίσης, διατηρείται κανονικά ο εμπρόσθιος χώρος αποθήκευσης που διαθέτει η Corvette Stingray Coupe. Το κρύσταλλο στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου λειτουργεί σαν αλεξινέμιο, μειώνοντας τους στροβιλισμούς που προκαλούνται από τον αέρα, με τις γρίλιες ακριβώς από πίσω να επιλέγονται για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο V8 6.2 LT2 αποδίδει 502 ίππους και 637 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Η Chevrolet δεν ανακοίνωσε στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις, παρά μόνο ότι για την καλύτερη οδική συμπεριφορά έγιναν επεμβάσεις στην ανάρτηση και στο σασί. 

Η παραγωγή της Corvette Stingray Convertible θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020 στις εγκαταστάσεις του Bowling Green Assembly, με την τιμή εκκίνησης στην αγορά των ΗΠΑ να ορίζεται στα 67.000 δολάρια.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης