Αυτή είναι η νέα Mercedes A-Class

Αυτή είναι η νέα Mercedes A-Class

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρεμιέρα της νέας γενιάς του δημοφιλούς premium hatchback της γερμανικής φίρμας.

Η καινούργια A-Class εθεάθη σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης έξω από τις εγκαταστάσεις της Mercedes στη Γερμανία, αποκαλύπτοντας τη σιλουέτα του αυτοκινήτου. Όπως προκύπτει από τις εικόνες, το αυτοκίνητο έχει πιο δυναμική εμφάνιση και σπορ χαρακτηριστικά, ενώ θα είναι διαθέσιμο τόσο ως πεντάθυρο, όσο και ως τετράθυρο sedan.

Η τέταρτη γενιά του μοντέλου έχει κωδική ονομάσια W177, πατάει στην πλατφόρμας MFA2, έχοντας ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις και παράλληλα μειωμένο βάρος. Κάνει χρήση των πιο προηγμένων συστημάτων υποστήριξης και τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων είναι η τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης.

Ριζικά αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, προσφέροντας στους επιβάτες περισσότερους χώρους. Το παγκόσμιο ντεμπούτο της A-Class θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, με το λανσάρισμα στην αγορά να ακολουθεί λίγο αργότερα.

Αρχικά, θα παρουσιαστεί η hatchback εκδοχή και στη συνέχεια η sedan. Κάτω από το καπό θα τοποθετηθούν αναβαθμισμένα σύνολα βενζίνης και diesel που διακρίνονται για την απόδοση και την οικονομία. Επίσης, θα υπάρξει plug-in hybrid έκδοση και φυσικά η κορυφαία Α45 AMG με απόδοση άνω των 400 ίππων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017, 18:11