Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Porsche γιορτάζει τα 20 χρόνια του SUV που άλλαξε την τύχη της και αποκάλυψε ότι αμέσως μετά την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς Cayenne το 2002, εξετάστηκαν άλλες τρεις παραλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Coupe το οποίο υπάρχει μέχρι και σήμερα, ένα SUV με μακρύ μεταξόνιο κατά 20 εκατοστά μεγαλύτερο  και μια τρίτη σειρά καθισμάτων, και ένα κάμπριο μήκους 4,8 μέτρων το οποίο δεν παρέμεινε μόνο σαν ιδέα αλλά κατασκευάστηκε ένα μοντέλο, το οποίο βρίσκεται στο Μουσείο της Porsche.

Η Porsche λέει ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγηθεί στον δρόμο καθώς δεν πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές και επομένως δεν είναι ασφαλές ή σταθερό στην οδήγηση. 

Το θέμα δεν ήταν πώς θα μπορούσε να οδηγηθεί καθώς πρόκειται για μια Porsche αλλά αν ήταν άνετο για όλους μέσα, αν ήταν πρακτικό και αν ήταν δυνατό να χωρέσει κάπου ο μηχανισμός της οροφής όπως και ποια θα έπρεπε να είναι η σχεδίαση του πίσω μέρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπήρχε ακόμη διαφωνία για το τελικό ζήτημα το 2002», εξηγεί η Porsche, «και δύο διαφορετικά πίσω τμήματα σχεδιάστηκαν για το Package Function Model». Αν είχε φτάσει μέχρι την παραγωγή, η Porsche πιστεύει ότι θα είχε διορθώσει τον μηχανισμό της οροφής χρησιμοποιώντας ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό της 911 Targa. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης