ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Λουκά Παπαλάμπρου

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορεατική φίρμα αποκάλυψε το Santa Cruz Sport Adventure, ένα pick-up διαφορετικό από τα υπόλοιπα, το οποίο δημιουργεί μια νέα κατηγορία οχημάτων, συνδυάζοντας στοιχεία από τα crossover, τα truck και τα SUV. Αρχικά θα προσφέρεται μόνος στις ΗΠΑ

Το αγροτικό της Hyundai διαθέτει τολμηρό σχεδιασμό, κορυφαία συνδεσιμότητα, εκλεπτυσμένο εσωτερικό και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης. Είναι ιδανικό για κίνηση σε αστικό περιβάλλον και εξορμήσεις στη φύση, προσφέροντας υψηλή ποιότητα κύλισης.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ τον Ιούνιο και θα είναι διαθέσιμο προς πώληση μέσα στο καλοκαίρι. Στην Ευρώπη δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα έρθει.

 

Εντυπωσιακές προδιαγραφές

Ελκυστικό σχεδιαστικά με δυνατότητες κίνησης σε κάθε έδαφος.

Το όχημα σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε για οδηγούς που ζουν στις πόλεις, αλλά θέλουν ένα πρακτικό όχημα για να μεταφέρουν με ασφάλεια τα εργαλεία της δουλειάς τους ή τα είδη αναψυχής. Η καρότσα περιλαμβάνει κάλυμμα που κλειδώνει και θήκες αποθήκευσης. Το πάτωμα είναι υψηλής αντοχής και καθαρίζεται εύκολα.

Η μάσκα προέρχεται από το Tuscon, το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 5 μέτρα και ο αποθηκευτικός χώρος τα 132 εκατοστά. Στα πίσω φώτα υπάρχει η επιγραφή «Designed in California», οι ζάντες είναι 18 έως 20 ιντσών και τα ύψος του αυτοκινήτου αρκετά υψηλό.

Στο εσωτερικό, έχει τοποθετηθεί ψηφιακός πίνακας οργάνων και οθόνη αφής, τα υλικά είναι ανθεκτικά και το ταμπλό ιδιαίτερα στιβαρό. Η διπλκάμπινη καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση τέσσερις επιβάτες. Οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας είναι κορυφαίες, με το σύστημα πολυμέσων να υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto.

Το Santa Cruz μπορεί να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει μέσω του ψηφιακού κλειδιού από το smartphone του κατόχου. Η Hyundai έχει εξοπλίσει το μοντέλο με κάθε λογής τεχνολογία, από θήκη ασύρματης φόρτισης του κινητού, έως τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Ψηφιακά όργανα στο ταμπλό.

Ξεχωρίζουν τα:

-Forward Collision-Avoidance Assist (FCA)
-Pedestrian and Cyclist Detection
-Lane Keeping Assist (LKA)
-Driver Attention Warning (DAW)
-Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA)
-Safe Exit Assist (SEA)
-Blind-spot View Monitor (BVM)
-Highway Drive Assist (HDA)
-Surround View Monitor (SVM)
-Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA)

 

 8άρι αυτόματο κιβώτιο

Το μήκος του είναι σχεδόν 5 μέτρα.

Τα μηχανικά μέρη είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Αμερικανών οδηγών. Για την κίνηση φροντίζει ένας 2,5 λίτρων κινητήρας απόδοσης 190 και 244 Nm ροπής στην ατμοσφαιρική εκδοχή του και 275 ίππους και 420 Nm ροπής στην turbo.

Τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων DCT και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης HTRAC. Η ικανότητα ρυμούλκησης του Santa Cruz είναι αρκετά μεγάλη, καθώς οι πελάτες στις ΗΠΑ αρέσκονται στο να ρυμουλκούν τροχόσπιτα ή σκάφη.

Στον δρόμο, το pick-up διακρίνεται για την ευελιξία και τη σβελτάδα, τους ταχύτατους ελιγμούς και τη δυνατότητα εύκολης στάθμευσης μέσα στις πόλεις, χάρη στο μικρό μεταξόνιο και την εξαιρετική ακτίνα στροφής του τιμονιού.

 

Επιπλέον χώροι κάτω από το πάτωμα της καρότσας.

Μεγάλη οθόνη στο ταμπλό με πληθώρα εφαρμογών.

Τρία προγράμματα κίνησης έχει στη διάθεσή του ο οδηγός.

Στα πίσω καθίσματα χωράνε άνετα 2 ενήλικες ακόμη και 3.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το SUV της Hyundai που καίει 1,4 λτ. βενζίνης ήρθε στην Ελλάδα

Ποιο μοντέλο της Hyundai διαθέτει αυτό το εσωτερικό;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης