Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, 13:44
Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το απόλυτο όχημα, ένα έργο τέχνης των τεσσάρων τροχών, ένα αριστούργημα που έχει εμπνευστεί από τη θρυλική Τype 57 SC Atlantic του 1938, παρουσίασε η Bugatti.

Ονομάζεται La Voiture Noire, δηλαδή «Το μαύρο όχημα», και θα κατασκευαστεί σε μία μονάδα έπειτα από παραγγελία πελάτη. Βασίζεται στην εκθαμβωτική Chiron, διαθέτοντας πολλά και πανάκριβα εξατομικευμένα στοιχεία.

Το χρώμα είναι ίδιο με αυτό της αυθεντικής Atlantic, όλο το αμάξωμα καλύπτεται από carbon bodykit, στο καπό υπάρχουν δύο εισαγωγές αέρα, τα φώτα φθάνουν έως τους θόλους των τροχών και η γρίλια της μάσκας με τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό καλύπτει το μισό εμπρός κομμάτι του προφυλακτήρα.

Οι ζάντες των τροχών μαγεύουν με τον εμπνευσμένο σχεδιασμό τους, πίσω ξεχωρίζει ο τεράστιος διαχύτης με τις έξι απολήξεις της εξάτμισης και το ενιαίο φωτιστικό σώμα. Η αεροδυναμική αγγίζει την τελειότητα, ενώ κάθε τμήμα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο στο χέρι, αναβιώνοντας τον θρύλο της Τype 57 SC Atlantic, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της γαλλικής φίρμας, Stephan Winkelmann.

Για την κίνηση φροντίζει ο πανίσχυρος W16 8.0 quad turbo κινητήρας απόδοσης 1.480 ίππων και 1.600 Nm ροπής. Η Bugatti δεν έκανε καμία αναφορά για τις επιδόσεις, ούτε αποκάλυψε την καμπίνα, κάτι που αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Ο ενθουσιώδης και προφανώς πάμπλουτος φίλος της μάρκας έδωσε περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων, για να αποκτήσει το La Voiture Noire, το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο -εξαιρούνται τα κλασικά συλλεκτικά.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, 13:44