Ελαφρώς φρεσκαρισμένο, με πλουσιότερο εξοπλισμό, πλειάδα συστημάτων ασφαλείας και πλήρη γκάμα κινητήρων, το ανανεωμένο Polo είναι έτοιμο να κάνει την εμφάνισή του στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γερμανικό μικρό μοντέλο, έχει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα μάσκα και φωτιστικά σώματα, καθώς και πέντε καινούργιες ζάντες. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν ο νέος πίνακας οργάνων, το τιμόνι και οι διακόπτες στην κεντρική κονσόλα.

Ο εξοπλισμός είναι αναβαθμισμένος, με τη βασική έκδοση να περιλαμβάνει ακόμα και το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος μετά από σύγκρουση (Automatic Post-Collision Braking System), μειώνοντας την ταχύτητα του οχήματος και αποτρέποντας ενδεχόμενη δεύτερη σύγκρουση. Επίσης, περιλαμβάνει τα συστήματα «Driver Alert System», «Front Assist with City Emergency Braking» και «Adaptive Cruise Control».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Polo εξοπλίζεται προαιρετικά και με την ανάρτηση Sport Select η οποία ρυθμίζει ηλεκτρονικά τα αμορτισέρ, όπως και με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του Golf με την οθόνη αφής.

Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές Euro6 και έχουν βελτιωμένη οικονομία καυσίμου κατά 21%. Στη βάση της γκάμας είναι ο τρικύλινδρος 1.0 MPI με 60 και 75 ίππους, ακολουθεί ο 1.2 TSI με τους 90 και 110 ίππους και ο 1.4 TSI με απενεργοποίηση κυλίνδρων και αυξημένη ισχύ (150 ίπποι). Στους diesel, οι 1.2 και 1.6 TDI αντικαταστάθηκαν από τον νέο 1.4 TDI σε δύο εκδόσεις ισχύος (75 και 90 ίππους).  

Το ανανεωμένο Polo θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Γενεύη, με τις παραγγελίες να ξεκινούν τον Απρίλιο και τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται αρχές καλοκαιριού. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης