Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί η Mercedes-AMG GT 63 S E Performance να κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, όμως ήδη αποκτά μία δεύτερη ειδική έκδοση που την ανεβάζει ένα ακόμα σκαλοπάτι, με το αζημίωτο φυσικά. Τουλάχιστον μέχρι να έρθει η AMG One, η εν λόγω Mercedes-AMG GT 63 S E Performance αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο στην τεράστια γκάμα της Mercedes, και πλέον αποκτά ένα βελτιωτικό πακέτο με κόστος 23.800 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αποκαλύπτει και το όνομα, η συγκεκριμένη έκδοση αντλεί έμπνευση και στοιχεία από την αγωνιστική Mercedes AMG Petronas, παρά το γεγονός πως η εταιρία δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο στο καλεντάρι του 2022. 

Το πακέτο περιέχει σφυρήλατες πεντάκτινες ζάντες 21 ιντσών σε μαύρο φινίρισμα και κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ διατίθεται αποκλειστικά σε Alpine Grey βαφή. Ακολουθεί ένα πακέτο αεροδυναμικής που περιλαμβάνει μεγαλύτερο μπροστινό διαχύτη, αεροδυναμικές λεπτομέρειες σε όλο το αμάξωμα και ακόμα πιο σπορ πίσω διαχύτη. Στοιχεία που αλλάζουν και την γενική εικόνα του μοντέλου αλλά βελτιώνουν αισθητά τον συντελεστή οπισθέλκουσας, ειδικά στις υψηλές ταχύτητες. 

Μπορεί εικόνα από το εσωτερικό να μην έχει δοθεί στην δημοσιότητα, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν πως όποιος αγοράσει το πακέτο θα αντικρύσει Nappa δερμάτινα καθίσματα με μαύρες και κόκκινες ραφές, αντίστοιχες λεπτομέρειες σε τιμόνι και ζώνες, ενώ φυσικά δεν θα λείπει και το έμβλημα με το όνομα της έκδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κινητήριο σύνολο παραμένει αυτούσιο, κάτι που μεταφράζεται στον twin-turbo V8 4λτ. κινητήρα που λειτουργεί παράλληλα με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική ιπποδύναμη αγγίζει του 843 ίππους και τα 1.400 Nm ροπής με το 0-100 να έρχεται σε 2.9 δευτ. και την τελική να σταματά στα 316χλμ./ώρα. Η συγκεκριμένη έκδοση F1 Esition κοστίζει 23.800 ευρώ παραπάνω από μία απλή AMG GT 63 S E Performance.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης