Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

H Sony μάς εκπλήσσει ακόμη μια φορά με το νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο γνωστό ως Sony Vision-S 02. Πέρα από την παραγωγή της σε τηλεοράσεις, κινητά και άλλα προϊόντα επεκτείνεται και στην παραγωγή αυτοκινήτων.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mετά την παρουσίαση του πρώτου της αυτοκινήτου Vision-S 01, η Sony δηλώνει ότι το Vision-S 02 πιθανότατα θα προχωρήσει στην παραγωγή του καθώς και στην ίδρυση της Sony Mobility Inc. 

Το Sony Vision-S 02 βρίσκεται στην κατηγορία των SUV και διαθέτει τετρακίνηση με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ο ένας τοποθετημένος στον μπροστινό άξονα ενώ ο άλλος κινεί τους πίσω τροχούς και καθένας παράγει 268 ίππους (200 κιλοβάτ).

Η εταιρεία που με το PlayStation, έφερε την επανάσταση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τώρα παρουσιάζει ένα 7θέσιο ηλεκτροκίνητο SUV. Το συγκεκριμένο μοντέλο στοχεύει στην εμπειρία της συνδεσιμότητας και κινητικότητας των επιβατών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα έχει συνδεσιμότητα 5G η οποία επιτρέπει τις “over-the-air” ενημερώσεις όπως και απομακρυσμένες λειτουργίες. Δυνατότητες των οποίων η εξέλιξη απασχολεί ιδιαίτερα την Sony και τους συνεργάτες της. Το εσωτερικό του είναι αυτό που τραβάει το μάτι πολλών, καθώς έχει μια μεγάλη πανοραμική οθόνη η οποία απλώνεται σε όλο το ταμπλό, με 3 μικρότερες οθόνες ενώ το περίεργο αλλά παράλληλα ενδιαφέρον είναι η δεξιά οθόνη την οποία μπορεί και χρησιμοποιεί ο συνοδηγός. Και σαν να μη έφτανε η πανοραμική οθόνη στο μπροστινό μέρος, η Sony εξοπλίζει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου με ακόμα 2 οθόνες με δυνατότητα πρόσβασης στο Playstation έχοντας απλά συνδέσει το πρόγραμμα με μία κονσόλα gaming από το σπίτι. 

Η Sony δοκιμάζει συστήματα υποβοήθησης οδηγού επιπέδου 2 στην Ευρώπη με την χρήση του sedan Vision-S 01 που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι. Την άνοιξη του τρέχοντος έτους, με την επωνυμία Sony Mobility Inc., η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει το λανσάρισμα του Vision-S 02 στην αναπτυσσόμενη αγορά EV.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης