Η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο SUV μοντέλο της γκάμας της, ένα αυτοκίνητο ιδανικό για εκτός δρόμου εξορμήσεις, με πολυτελή χαρακτήρα στο εσωτερικό και βελτιωμένη ποιότητα κύλισης στην άσφαλτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο Pajero Sport έκανε πρεμιέρα στην Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης, από όπου και θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το φθινόπωρο. Στη συνέχεια θα διατεθεί σε Αυστραλία, Μέση Ανατολή, Αφρική, Λατινική Αμερική, Ρωσία και σε 90 ακόμα χώρες, με τη Mitsubishi να το χαρακτηρίζει παγκόσμιο μοντέλο.

Αισθητικά υιοθετεί πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο GR-HEV, όπως την επιθετική μάσκα, τα μεγάλα φώτα ημέρας LED και τα χρωμιωμένα διακοσμητικά. Το αυτοκίνητο έχει επιβλητική παρουσία, με τις διαστάσεις του αμαξώματος να είναι σημαντικά αυξημένες. Το μήκος ξεπερνά τα 4,8 μέτρα, στο εσωτερικό διαθέτει θέσεις για 7 επιβάτες με τις δύο τελευταίες να αναδιπλώνονται πλήρως και να αποθηκεύονται στο πάτωμα του χώρου αποσκευών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατάει πάνω στο L200 έχοντας πλαίσιο τύπου σκάλας, με την καμπίνα να είναι πλήρως ανασχεδιασμένη. Τα καθίσματα είναι δερμάτινα, στο ταμπλό υπάρχουν γυαλιστερά διακοσμητικά, ενώ στο κέντρο δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων.

Κάτω από το καπό βρίσκεται 2.4 MIVEC turbodiesel κινητήρας, ο οποίος προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 154 και 181 ίππους. Συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, έχοντας και paddles πίσω από το τιμόνι. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Super Select 4X4.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης