Μετά την ανακοίνωση του Ken Block για την συνεργασία του με την Audi, ήρθε η ώρα να μας παρουσιάσει το νέο του «Project», το Audi S1 Hoonitron.

Είναι βασισμένο στο θρυλικό Audi Sport Quattro S1, με το οποίο η Audi έπαιρνε μέρος στην ανάβαση Pikes Peak Hill Climb, γνωστή και ως «Race To The Clouds».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο  αυτοκίνητο, είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για τον Ken block.

Ο Ken Block, δήλωσε:

Το S1 Hoonitron συνδυάζει πολλά από αυτά για τα οποία ήταν ήδη διάσημη η Audi τη δεκαετία του 1980. Για παράδειγμα, η εντυπωσιακή αεροδυναμική του αυτοκινήτου έχει πλέον μεταφραστεί σε μια εντελώς σύγχρονη μορφή. Νομίζω ότι είναι ωραίο που οι σχεδιαστές της Audi εμπνεύστηκαν από το δικό τους παρελθόν και μετέφεραν μοναδικά τις τεχνολογίες και την εμφάνιση του αυτοκινήτου στο παρόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες και με το τελευταίο τύπου σύστημα τετρακίνησης.  Φτιαγμένο από ανθρακονήματα είναι το ειδικά σχεδιασμένο σασί του. Φυσικά η κατασκευή του ακολουθεί τα πρότυπα ασφαλείας όπως ορίζονται από το κορυφαίο διοικητικό όργανο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη FIA.

Ο Ken Block, είπε ακόμη:

Η Audi μου έδωσε την ευκαιρία να το δοκιμάσω για λίγες μέρες στη Γερμανία. Είμαι εξοικειωμένος με μια μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης και κιβώτια ταχυτήτων, αλλά υπήρχαν πολλά νέα πράγματα για μένα να μάθω εδώ. Η περιστροφή σε ντόνατ με ταχύτητα 150 km/h απευθείας από στάση –απλώς χρησιμοποιώντας το δεξί μου πόδι– είναι μια ολοκαίνουργια εμπειρία για μένα. Ευχαριστώ όλη την ομάδα της Audi Sport για την εξαιρετική της ομαδική δουλειά».

Ολόκληρη η ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, του S1 Hoonitron πραγματοποιήθηκε από την Audi Sport στην τοποθεσία του Neckarsulm, ιδανική τοποθεσία για το «Project», καθώς εκεί παράγεται και το Audi RS e-tron GT. Ενώ υπεύθυνη για την εξωτερική εμφάνιση ήταν η Audi Design στο Ίνγκολσταντ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης