Στην έκθεση του Ντιτρόιτ, που άνοιξε χθες (13/1) τις πύλες της, ένα από τα αυτοκίνητα που έκλεψαν την παράσταση ήταν το πρωτότυπο Toyota FT-1, το οποίο πιθανότατα αποτελεί τον προπομπό του Supra.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό μοντέλο έχει σχεδιαστεί από την ομάδα Calty από την Καλιφόρνια, στενό συνεργάτη της Toyota τα τελευταία χρόνια. Διακρίνεται για το ιδιαίτερα επιθετικό και μυώδες αμάξωμα, το ρύγχος της μάσκας που θυμίζει μονοθέσιο της F1, την έντονη καμπύλη στο πλάι και το ακραίο αισθητικά πίσω τμήμα.

Το προφίλ του εσωτερικού διακόσμου είναι αγωνιστικό, χωρίς περιττά κουμπιά και διακόπτες, με το σύστημα «heads-up display», που δείχνει στο παρμπρίζ όλες τις πληροφορίες στον οδηγό, να ξεχωρίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, η ιαπωνική φίρμα δεν θέλησε να δώσει καμία πληροφορία, λέγοντας απλά ότι ο κινητήρας είναι βενζίνης, η κίνηση στέλνεται στον πίσω άξονα, διαθέτει προηγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία από την F1.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι το Toyota FT-1 είναι διαθέσιμο στο «Gran Turismo 6», με το αφεντικό της εταιρείας, Akio Toyoda, να το έχει δοκιμάσει πρώτος στο γνωστό video game.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης