Το πρώτο cabrio αυτοκίνητο στην κατηγορία των compact SUV, ένα ιδιαίτερης αισθητικής μοντέλο με νεανικά χαρακτηριστικά, υψηλές δυνατότητες εξατομίκευσης, υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή και κορυφαία ασφάλεια, παρουσίασε η Volkswagen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουργιο T-Roc Cabriolet συνδυάζει την εμφάνιση και τη δυναμική των SUV με τη μοναδική οδηγική εμπειρία ενός μοντέλου χωρίς οροφή. Τα υπερυψωμένα καθίσματα και οι πολλές επιλογές εξατομίκευσης, συνδυαστικά με τον «ανοικτό» χαρακτήρα, προσφέρουν μια αίσθηση ελευθερίας.

Ακολουθώντας την παράδοση του Beetle και του Golf Cabriolet, το T-Roc Cabriolet εξοπλίζεται με μία κλασική, υψηλής ποιότητας μαλακή οροφή, η οποία αναδιπλώνεται σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα. Αυτό είναι εφικτό ακόμη και εν κινήσει και σε ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα, χάρη σε έναν ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό, ενώ η οροφή ασφαλίζει και απασφαλίζει χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό του δίθυρου μοντέλου οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους υψηλά επίπεδα ευελιξίας και γενναιόδωρους χώρους. Το ίδιο ισχύει και για τον χώρο αποσκευών των 284 λίτρων που αποτελεί πρότυπο για την κατηγορία των compact SUV.

Το βασισμένο στο πλαίσιο MQB προσθιοκίνητο μοντέλο θα διατίθεται με υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες. Ο τρικύλινδρος 1.0 TSΙ με απόδοση 115 ίππων και 200 Nm ροπής συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος 1.5 TSΙ των 150 ίππων και 250 Nm ροπής διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων.

Για την ασφάλεια των επιβατών, το όχημα έχει εξοπλιστεί με σύστημα προστασίας ανατροπής, φέρει ενισχυμένο πλαίσιο παρμπρίζ και πολυάριθμες δομικές τροποποιήσεις στο πλαίσιο, στα πλευρικά πάνελ και στις πόρτες.

Αναλυτικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο θα δοθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Φρανκφούρτης, που ανοίγει τις πύλες της στις 10 Σεπτεμβρίου. Η διάθεση του T-Roc Cabriolet θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2020, με την κατασκευή του να γίνεται στο εργοστάσιο της VW στο Osnabrück της Γερμανίας.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του T-Roc

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης