Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μαθητές από το επαγγελματικό σχολείο της Skoda βασίστηκαν στο Kamiq, και έφεραν στη ζωή ένα εντυπωσιακό Afriq που εκτός των άλλων, μπορεί να παράγει και πόσιμο νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας λοιπόν ως βάση το Kamiq, αλλά χρησιμοποιώντας κινητήρα και σύστημα τετρακίνησης από την Octavia, το συγκεκριμένο όχημα μπορεί να πάει σε όλα τα τερέν ενώ διαθέτει και roll cage για πιο άκαμπτο αμάξωμα.

Το αμάξωμα έχει πλέον μόνο δύο πόρτες, κινείται από τον 2λιτρο turbo TSI της Octavia, απόδοσης 190 ίππων με την κίνηση να πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς από ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ο πίσω άξονας αποκτά ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων ενώ τροποποιήθηκε και ολόκληρο το σύστημα εξάτμισης, για να αναπνέει καλύτερα το νέο μοτέρ.

Στην καμπίνα έχουν μείνει μόνο τα απαραίτητα, με την εικόνα να ολοκληρώνεται από τα δύο bucket καθίσματα, ζώνες 6 σημείων και πυροσβεστήρα. Το χρώμα του συνόλου αλλά και το ταμπλό, έρχονται από την αγωνιστική Fabia Rally2 Evo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόλυτα μοναδικό στοιχείο του συγκεκριμένου δημιουργήματος των μαθητών, είναι η γεννήτρια που έχει εγκατασταθεί στο πορτπαγκάζ από την ισραηλινή εταιρία Watergen, η οποία παράγει πόσιμο νερό για τους επιβάτες, χρησιμοποιώντας την υγρασία του αέρα.

Ένα ανεμιστήρας τραβάει αέρα και στη συνέχεια απομονώνει την υγρασία. Μέσω ειδικού φίλτρου καθαρίζει τις βρωμιές και τη σκόνη και στην συνέχεια το συμπυκνώνει. Στο τελευταίο στάδιο, ακτίνες UV σκοτώνουν όλους του πιθανούς μικροοργανισμούς και το νερό που μένει είναι πόσιμο και έτοιμο για χρήση από τους επιβάτες.
 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης