Τα άλματα προόδου που έχει κάνει η αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακά. Στο άμεσο μέλλον ωστόσο, θα δούμε πράγματα που μόνο σε ταινίες του Χόλυγουντ είχαμε παρακολουθήσει.

Μετά την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και τα οχήματα που κινούνται με αυτόματο πιλότο, έρχονται και τα «έξυπνα» αυτοκίνητα. Volvo και Microsoft συνεργάστηκαν στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού συστήματος, που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να μιλά στο αυτοκίνητο από απόσταση και αυτό να εκτελεί τις εντολές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα γίνονται μέσω της συσκευής Band 2. Χρησιμοποιώντας το προηγμένο αυτό gadget που θυμίζει ρολόι χειρός, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ζητά από το όχημα να εκκινεί τον κινητήρα, να το καλεί να έρθει από το χώρο στάθμευσης στο σημείο που έχει ορίσει, να ενεργοποιεί τον κλιματισμό, το σύστημα πλοήγησης, να κλειδώνει τις πόρτες και πολλά κόμα.

Για να συμβούν όλα αυτά, πρέπει το όχημα να διαθέτει την υπηρεσία Volvo on Call της σουηδικής φίρμας, η οποία είναι διαθέσιμη σε 21 χώρες παγκοσμίως, όπως τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Νορβηγία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Πορτογαλία, αλλά όχι την Ελλάδα, αφού δεν υποστηρίζει ελληνικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης