Το καινούργιο compact SUV της σουηδικής φίρμας κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο «Car of the Year 2018», όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή του θεσμού «COTY», στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Volvo XC40 απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία, συγκεντρώνοντας συνολικά 325 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Seat Ibiza με 242 πόντους και στην τρίτη η BMW 5 Series με 226. Την επτάδα συμπλήρωσαν τα Kia Stinger (204 βαθμούς), Citroen C3 Aircross (171), Audi A8 (169) και Alfa Romeo Stelvio (163).

Ο πρόεδρος και CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, ήταν αυτός που παρέλαβε το βραβείο, κάνοντας λόγο για μία μεγάλη στιγμή για την εταιρεία, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της μάρκας κατακτά τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή Car of the Year (COTY) αποτελείται από 60 δημοσιογράφους -μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας- από 23 χώρες. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μόνο καινούργια μοντέλα, τα οποία είναι διαθέσιμα σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες τους τελευταίους 12 μήνες και έχουν προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή περισσότερες από 5.000 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το νέο Volvo XC40

Για να δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του πατήστε εδώ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης