Του Λουκά Παπαλάμπρου

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, η γαλλική εταιρεία παρουσίασε τη νέα γενιά του ηλεκτροκίνητου supermini της γκάμας της, ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα του είδους που είδαμε στους δρόμους πριν από επτά χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο ZOE ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του απερχόμενου, έχοντας εξελιχθεί σε όλα τα σημεία. Το λιλιπούτειο όχημα έχει πιο δυναμική και μοντέρνα εμφάνιση, φέρει στάνταρ φώτα LED, καθώς και ζάντες διαστάσεων από 15 έως 17 ίντσες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καμπίνα, τη διαφορά κάνουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών και η οθόνη αφής 9,3΄΄ στην κεντρική κονσόλα. Οι επενδύσεις στις επιφάνειες του σαλονιού είναι ανώτερης ποιότητας, με τους σχεδιαστές να έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτικότητα, τοποθετώντας επιπλέον θήκες, θύρες USB για κάθε επιβάτη και ασύρματη φόρτιση του smartphone.

Για την κίνηση του ZOE φροντίζει ένας ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 135 ίππων και 245 Nm ροπής. Η μπαταρία των 52 kWh εξασφαλίζει την απρόσκοπτη κίνηση του αυτοκινήτου για 390 χιλιόμετρα, με την υποδοχή για τη φόρτιση να βρίσκεται πίσω από το σήμα της Renault στη μάσκα.

Μπορεί να φορτίσει τόσο από απλό οικιακό δίκτυο όσο και από δίκτυο DC έως 50 kW ή wall-box των 7 kW. Στην πρώτη περίπτωση η ανάκτηση της ενέργειας ξεπερνά τις 9 ώρες, ενώ από τον ταχυφορτιστή μπορεί να συγκεντρώσει ενέργεια για 145 χιλιόμετρα σε 30 λεπτά. Σε πρίζα δικτύου 22 kW απαιτείται μία ώρα για τη διάνυση 125 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τη Renault, το ZOE είναι ιδανικό για την πόλη, επιδεικνύοντας εξαιρετική ευελιξία και επιδόσεις. Παράλληλα, εφοδιάζεται με πλειάδα τεχνολογιών και συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Στην Ελλάδα το μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί την άνοιξη του 2020.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης