Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Bugatti αρχικά είχε δηλώσει πως πρόκειται για πρώτη φορά να επεκταθεί στην κατηγορία των SUV, παρουσιάζοντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό και πολύ γρήγορο σύνολο που θα ξεχώριζε από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι τώρα. Πριν λίγες ημέρες όμως, ο ίδιος ο Matt Rimac σε πρόσφατη συνέντευξη του ξεκαθάρισε πως SUV και Bugatti είναι δύο έννοιες που δεν ταιριάζουν και πως η εταιρία δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθυντής σχεδιασμού της Bugatti, Achim Anscheidt δήλωσε πως η εταιρία είχε όντως φτάσει σε προχωρημένες συζητήσεις για την επέκταση της γραμμής παραγωγής σε ένα SUV μοντέλο, όμως τότε οι υπεύθυνοι σκέφτηκαν «Μήπως ξεπουλάμε τη μάρκα και τις αξίες της για λίγες παραπάνω πωλήσεις;».

Ο μεγάλος όγκος πωλήσεων ποτέ δεν ήταν ο πρωταρχικός στόχος της εταιρίας, καθώς στοχεύει περισσότερο στα λίγα, καλά και πολύ ακριβά μοντέλα της. 

Μπορεί ο πρώην πρόεδρος της Bugatti και τωρινό αφεντικό της Lamborghini, να είχε δηλώσει παλαιότερα πως ένα SUV Bugatti θα έκανε πάταγο με σύμμαχο την ηλεκτροκίνηση, πλέον όμως τα πλάνα έχουν αλλάξει. Αν και αυτό μπορεί να ίσχυε εκείνη την εποχή, φαίνεται ότι η συνεργασία με τον κατασκευαστή υπεραυτοκίνητων EV Rimac έχει παγώσει το σχέδιο να κατασκευαστεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τα πιο αποκλειστικά σπορ υπεραυτοκίνητα του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν είναι συγκρίσιμο, δεν είναι πια Bugatti». Αυτή η δήλωση του προέδρου της εταιρίας τα λέει όλα. Ανεξάρτητα από το πόσο ιδιαίτερο θα μπορούσε να είναι ένα SUV, θα ήταν δύσκολο να μην το συγκρίνουμε με άλλα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης