Μια ελληνική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη διεκδικεί με δυναμικό τρόπο μερίδιο στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, παρουσιάζοντας τον πρώτο της φορτιστή. 

Πρόκειται για την MC Chargers, η οποία στελεχώνεται από 18 άτομα, εκ των οποίων τα επτά εργάζονται στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης. Ο σταθμός ονομάζεται Orion, διαθέτει ισχύ 22kW και μπορεί να παρέχει ενέργεια σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε χρόνο από 60 έως 90 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ (Πρακτορείο 104,9 FM) ο οικονομολόγος Χαράλαμπος Μαρμάγγελος και στέλεχος της MC Chargers, ο πρώτος σταθμός θα τοποθετηθεί στα κεντρικά κτήρια της ΔΕΗ, στην Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα, τον Μάρτιο. Στη συνέχεια, σταθμοί Orion θα δημιουργηθούν σε Κατερίνη, Κεφαλονιά, Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Επίσης, έχουν καταχωριστεί προπαραγγελίες από πρατήρια, υγρών καυσίμων, καταστήματα και ιδιωτικά πάρκινγκ για τον σταθμό της MC Chargers, ενώ ενδιαφέρον για την αντιπροσώπευση των προϊόντων της ελληνικής εταιρείας έχει εκδηλωθεί από Πολωνία, Μάλτα και Κύπρο.

Όσον αφορά στο κοστολόγιο της αγοράς, ένας σταθμός φόρτισης μπορεί να ξεκινήσει από τα 800 ευρώ και να φτάσει τα 3.000 με 4.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φορτίζει ένα αυτοκίνητο σε χρόνο από 60 έως 90 λεπτά «Η εταιρεία μας συστάθηκε το 2019, αλλά έχουμε εμπειρία 10 ετών στο κομμάτι της κατασκευής ηλεκτρονικών. Τώρα έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το γεγονός ότι έχουμε να ανταγωνιστούμε μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους δεν μας πτοεί, διότι όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία. Η τεχνογνωσία που πρέπει να αποκτήσουμε είναι συγκεκριμένη, την έχουμε, από εκεί και πέρα μένει να δούμε πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της αγοράς» εξηγεί ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη.

«Το βασικό μας πλεονέκτημα είναι πως είμαστε μια μικρή, αλλά πολύ ευέλικτη εταιρεία, πλεονεκτούμε στο ότι οι φορτιστές και οι μπαταρίες των αυτοκινήτων, σε πέντε χρόνια από τώρα, δεν θα είναι αυτά που συζητάμε σήμερα. Η τεχνολογία τρέχει με τέτοιους ρυθμούς, αλλά εμείς μπορούμε εύκολα να προσαρμοστούμε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες» δήλωσε ο κύριος Μαρμάγγελος.

Τέλος, τo μέλος της MC Chargers χαρακτήρισε εξαιρετικά θετικό το επίπεδο συνεργασίας με το κράτος και τη βοήθεια που δέχεται η εταιρεία από το αρμόδιο υπουργείο. Βέβαια, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν. «Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας ολόκληρος κύκλος οικονομίας, αφού θα πρέπει να πιάσουμε το αυτοκίνητο, τους σταθμούς φόρτισης, τις προϋποθέσεις κυκλοφορίας των οχημάτων, τη συντήρηση, την επισκευή, πώς θα περνάνε ΚΤΕΟ και πολλά άλλα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης