Η ιταλική φίρμα αποφάσισε να δημιουργήσει έναν νέο θεσμό που θα περιλαμβάνει αγώνες σε διάφορες πίστες σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή, αποκλειστικά με το SUV υψηλών επιδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοργάνωση θα είναι εγκεκριμένη από την παγκόσμια ομοσπονδία FIA και θα γίνεται μόνο με την αγωνιστική έκδοση της Urus. Την εξέλιξη του αυτοκινήτου θα αναλάβει το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini με την ονομασία «Squadra Corse».

Ο θεσμός αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 και θα περιλαμβάνει αγώνες τόσο στην πίστα όσο και σε off-road διαδρομές. Η αγωνιστική Urus θα βασίζεται στο πρωτότυπο ST-X που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ώρες. Το concept είναι βαμμένο στο χρώμα «Verde Mantis», διαθέτει roll cage, σύστημα πυρόσβεσης, ρεζερβουάρ βενζίνης προδιαγραφών FT3 και νέο bodykit με βελτιωμένη αεροδυναμική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ζάντες διαμέτρου 21 ιντσών είναι μονομπούλωνες, ενώ το βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 25% χάρη στην εκτενή χρήση carbon και την απουσία των πίσω καθισμάτων και των αξεσουάρ ψυχαγωγίας και άνεσης.

Ο V8 twin turbo κινητήρας θα παραμείνει ο ίδιος αποδίδοντας 650 ίππους, με τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, από το σύστημα διεύθυνσης, έως την ανάρτηση, να τροποποιούνται κατάλληλα. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης