Τις… μισές αυτοκινητοβιομηχανίες έχει βαλθεί να αποκτήσει το VW group. Αυτήν τη φορά επανέρχεται στο προσκήνιο ακόμα μία αγοραπωλησία, την οποία έχουμε ακούσει και παλαιότερα και αφορά στην πώληση της Alfa Romeo. Σύμφωνα μάλιστα με τις φήμες, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ, στην περίπτωση που κλείσει η συμφωνία, θα περιλαμβάνει και το εργοστάσιο στο Pomigliano. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο χτίστηκε τη δεκαετία του ‘60 ειδικά για την παραγωγή αυτοκινήτων της Alfa Romeo, αλλά τώρα κατασκευάζεται το νέο Fiat Panda.

Τις φήμες, πάντως, δεν σχολίασε καμία πλευρά, ενώ για την Alfa Romeo ο Μαρκιόνε έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η θρυλική μάρκα δεν είναι προς πώληση και αντ’ αυτού παρουσίασε ένα σχέδιο ανάκαμψης, το οποίο περιλαμβάνει οκτώ νέα μοντέλα μέχρι το 2016. Ωστόσο, το σχέδιο για την ανάκαμψη χρειάζεται χρήματα, τα οποία προς το παρόν δεν υπάρχουν, αφού η επόμενη κίνηση του Μαρκιόνε είναι να ζητήσει δάνειο, προκειμένου να αποκτήσει τη Chrysler.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου, αν ο Μαρκιόνε πωλήσει την Alfa Romeo και το εργοστάσιο Pomigliano σε μία καλή τιμή, τότε θα υπάρξουν αρκετά χρήματα για την αγορά της Chrysler. Όλα είναι ρευστά και το μέλλον θα δείξει…

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης