Ακαδημία αυτοκίνησης για ασφάλεια και οικονομία

Ακαδημία αυτοκίνησης για ασφάλεια και οικονομία

Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων VW έχει δημιουργήσει εδώ και καιρό ένα πρόγραμμα ασφαλούς και οικονομικής οδήγησης με την ονομασία Volkswagen Driving Academy. Το συγκεκριμένο δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε οδηγό να εκπαιδευτεί σε τεχνικές ασφαλούς και οικονομικής οδήγησης, υιοθετώντας μια νέα οδηγική συμπεριφορά.

Το σεμινάριο επικεντρώνεται σε δύο μεγάλα κεφάλαια  της οδήγησης : Ασφάλεια και  Οικονομία. Η ασφάλεια κατά την οδήγηση πρέπει να αποτελεί την βασικότερη προτεραιότητα ενός οδηγού. Έτσι στο Volkswagen Driving Academy κάθε οδηγός μαθαίνει στην πράξη πώς να αντιδρά σε επικίνδυνες καταστάσεις που συνήθως οδηγούν σε ατύχημα, όπως αποφυγή εμποδίου, φρενάρισμα πανικού, ολίσθηση του αυτοκινήτου, έλεγχος υποστροφής – υπερστροφής. Ταυτόχρονα, είναι εξίσου σημαντικό αλλά και επίκαιρο, η οδηγική συμπεριφορά να ακολουθεί τις βασικές αρχές οικονομίας, με στόχο τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, αλλά και τη μείωση των εκπομπών ρύπων που παράγονται από τις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας και σε σύνολο 250 συμμετεχόντων, η μέση κατανάλωση βελτιώθηκε κατά 20% - από 6 λτ./100χλμ. αρχικά, σε 4,8 μετά την εκπαίδευση - με ταυτόχρονη αύξηση της μέσης ωριαίας ταχύτητας κατά 11%. Το σεμινάριο προσφέρεται στην τιμή των 110 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα πραγματοποιούνται μέσω του δικτύου εξουσιοδοτημένων εμπόρων ή στην ιστοσελίδα της ακαδημίας που μπορείτε να επισκεφτείτε πατώντας εδώ


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 19:31