Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η μετάβαση στην εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων φαίνεται να είναι σχεδόν βέβαιη πλέον, με τις εταιρίες να επενδύουν αποκλειστικά σε EV πλατφόρμες. Όμως η βετεράνος αυτοκινητοβιομηχανία Toyota δεν είναι ακόμα πλήρως πεπεισμένη ότι τα EV είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός. Σε πρόσφατες δηλώσεις, ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, δήλωσε ότι και ο ίδιος είναι μέρος της «σιωπηλής πλειοψηφίας» της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει αμφιβολίες για την αποκλειστική επικράτηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν επί του παρόντος αποκλειστικά σε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο, έχουν προκύψει αρκετές προκλήσεις για τον αναδυόμενο τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, όπως η εξασφάλιση ανταλλακτικών και πρώτων υλών για μπαταρίες. Η έντονη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είχε επίσης ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών τους φέτος.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Ταϊλάνδη, ο Πρόεδρος της Toyota εναντιώθηκε στην εστίαση της βιομηχανίας σε ένα μέλλον μόνο για EV. Ο Toyoda σημείωσε ότι οι άνθρωποι στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι στην πραγματικότητα μια «σιωπηλή πλειοψηφία» και αναρωτιούνται εάν τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πραγματικά ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός. «Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την αυτοκινητοβιομηχανία είναι σε μεγάλο βαθμό μια σιωπηλή πλειοψηφία. Αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία αναρωτιέται εάν τα EV είναι πραγματικά η μοναδική επιλογή για το μέλλον», είπε ο Toyoda.

Ενώ οι περισσότερες εταιρίες έχουν θέσει στόχους για το πότε η γκάμα των οχημάτων τους θα αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Toyota επέλεξε να επενδύσει σε μια ποικιλία οχημάτων που περιλαμβάνουν αυτοκίνητα υδρογόνου και υβριδικά. Η εταιρία δεν έχει δεσμευτεί σε ένα χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση σε μια πλήρως ηλεκτρική σειρά.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης