Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αν και στην γκάμα της υπάρχει το T-Cross, η γερμανική φίρμα αποφάσισε να λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα ακόμα crossover αστικών διαστάσεων. Το καλοκαίρι η παγκόσμια πρεμιέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο της VW ονομάζεται Taigo και θα το δούμε στους δρόμους το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Ανήκει στην κατηγορία των CUV (Crossover Utility Vehicle) και ουσιαστικά αποτελεί την πιο σύγχρονη και δυναμική εκδοχή του δημοφιλούς T-Cross, έχοντας σπορτίφ χαρακτηριστικά.

Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο του γερμανικού ομίλου στην Παμπλόνα της Ισπανίας, εκεί δηλαδή που παράγεται και το Polo.

Όπως προκύπτει από τα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen, το Taigo υιοθετεί στοιχεία από τα coupe SUV, έχοντας ιδιαίτερα ελκυστική εμφάνιση. Θα διακρίνεται για τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, τις ψηφιακές οθόνες στην καμπίνα, τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στους κινητήρες, δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Οι 1.0 TSI και 1.5 TSI θα είναι τα βασικά μοτέρ, με την κίνηση να μεταφέρεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ή του αυτόματου DSG.

 

Το νέο Volkswagen Amarok έρχεται το 2022

Κόντρες στο χιόνι με το VW Golf R των 320 ίππων

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης