Η Qoros είναι μία καινούργια αυτοκινητοβιομηχανία από την Κίνα η οποία ιδρύθηκε το 2007 και πήρε την τελική της ονομασία στα τέλη του 2011. Έχοντας ακολουθήσει σωστό marketing, έχει ήδη γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο και από φέτος ετοιμάζει την απόβασή της στη Γηραιά Ήπειρο. Χαρακτηριστικό της εταιρείας τα ποιοτικά αυτοκίνητα που άφησαν καλές κριτικές στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης που ολοκληρώθηκε μόλις χθες.

Τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν ήταν το Qoros 3 και δύο πρωτότυπα, με το πρώτο να μην είναι και τόσο προσιτό όσον αφορά την τιμή του και θα περίμεναν άλλωστε οι περισσότεροι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Qoros 3 (οικογενειακό μοντέλο) θα πωλείται σχεδόν 16.000 ευρώ (αρχική τιμή), γεγονός που ίσως προβληματίσει τους μελλοντικούς αγοραστές. Ωστόσο, την απάντηση δίνουν τα ίδια τα στελέχη της μάρκας λέγοντας πώς ναι μεν η εταιρεία είναι κινέζικη αλλά τα προϊόντα της είναι ευρωπαϊκά όπως άλλωστε και τα στελέχη που την απαρτίζουν. Άλλωστε δεν δημιούργησαν μία νέα μάρκα για να κατασκευάζουν αυτοκίνητα που δεν συμβαδίζουν με τις σύγχρονες ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Qoros 3 όπως φαίνεται από ψηλά

Όπως και να ‘χει πάντως με τιμές τόσο… τσιμπημένες είναι πολύ δύσκολο να διεισδύσει μία νέα μάρκα στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές ανά τον κόσμο όταν υπάρχουν δυνατά brand name με καλύτερες τιμές. Το μέλλον είναι κοντά και σύντομα θα μάθουμε ποια θα είναι η πορεία της Qoros στην Ευρώπη. Για την Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει και εισαγωγέας – αντιπρόσωπος των μοντέλων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχεδίαση δε θυμίζει σε τίποτα κινέζικο μοντέλο 

Ποιοτικό το εσωτερικό του κινέζικου αυτοκινήτου

Άπλετοι χώροι για μία οικογένεια

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης