Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι προχώρα στην απλούστευση των ονομάτων σε αρκετά μοντέλα και στον τρόπο ονομασίας των εκδόσεων κινητήρα, προκειμένου να μην μπερδεύονται οι πελάτες.

Σύμφωνα με τα καινούργια δεδομένα, σε όλα τα SUV τα δύο πρώτα γράμματα θα είναι «GL» ενώ το τρίτο γράμμα θα αναφέρει το μοντέλο της «βασικής» γκάμας. Για παράδειγμα, η GLK θα μετονομαστεί σε GLC ώστε να τονίζεται η αντιστοιχία της με την C-Class, η ML σε GLE, και η GL θα γίνει GLS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, τα τετράθυρα coupe θα έχουν ως δύο πρώτα γράμματα τα «CL» και ένα ακόμη που παραπέμπει στη βάση. Δηλαδή, CLA και CLA Shooting Brake, CLS και CLS Shooting Brake. Από το 2016, η SLK θα μετονομαστεί SLC, ενώ η SL παραμένει ως έχει.

Παράλληλα, υπάρχουν και αλλαγές στα ονόματα των εκδόσεων προς μια σαφέστερη ιεράρχηση τους στην γκάμα. Εκτός από τους βενζινοκινητήρες, όλες οι υπόλοιπες φέρουν ένα μικρό γράμμα στο τέλος. Με απλά λόγια, το d παραπέμπει στα diesel, το c στα μοντέλα με φυσικό αέριο, το e στα plug-in υβριδικά και τα ηλεκτρικά, το f στα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου και το h στα υβριδικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράδειγμα, η GLA 200 CDI θα γίνει GLA 200d, η C 180 BlueTEC μετονομάζεται σε C 180 d και η S 500 Plug-In Hybrid θα μετονομαστεί σε S 500e. Αντιθέτως, στις τετρακίνητες εκδόσεις 4 MATIC δεν θα γίνει καμία αλλαγή.
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης