Το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό στους κινητήρες diesel του ομίλου VW, αποτελεί παγκόσμιο θέμα συζήτησης και προβληματισμού. Οι διεθνείς οργανώσεις και οι αρμόδιες Αρχές ζητούν πλήρη διαφάνεια από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες και αλλαγή του τρόπου μέτρησης των εκπομπών ρύπων και καταναλώσεων καυσίμων .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο όμιλος PSA Peugeot Citroen είναι από τους πρώτους που θα πραγματοποιήσει μετρήσεις  σε πραγματικές περιβαλλοντικές συνθήκες σε κάθε μοντέλο της γκάμας, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία. Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Transport & Environment θα μετρηθούν οι καταναλώσεις καυσίμου σε ανοιχτούς δημόσιους δρόμους και σε μικρή απόσταση από το Παρίσι – περιλαμβάνοντας μετρήσεις σε αστικό, έξτρα αστικό και υπεραστικό κύκλο.

Η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως την άνοιξη του 2016 και θα συμπεριληφθεί στη μέθοδο αξιολόγησης του PSA Quality, ενώ τα αποτελέσματα των δοκιμών θα πιστοποιηθούν από τρίτο παράγοντα. Επίσης, έως την άνοιξη του άνοιξη του 2017 οι μετρήσεις θα επεκταθούν και στις εκπομπές ρύπων, συμπεριλαμβανομένων των οξειδίων του αζώτου (NOx) σε επιβατικά οχήματα προδιαγραφής Euro 6.2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Carlos Tavares, πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που δείχνει ξεκάθαρα πως μία αυτοκινητοβιομηχανία και ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος της πληροφόρησης του καταναλωτή. Επίσης, αυτή η ενέργεια υπογραμμίζει τις προηγμένες τεχνολογίες που έχει εξελίξει η PSA για να διασφαλιστεί η μέγιστη αποδοτικότητα καυσίμου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης