Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ηλεκτρονικών (CES) στο Λος Άντζελες, η VW παρουσίασε μια πρωτότυπη έκδοση του Golf, παρουσιάζοντας ουσιαστικά το εσωτερικό της επόμενης γενιάς του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα του Golf R Touch concept είναι εξοπλισμένη με μια μεγάλη οθόνη αφής 12,8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, ενώ στη θέση των διακοπτών για τον κλιματισμό και το ηχοσύστημα έχει τοποθετηθεί μια μικρότερη οθόνη 8 ιντσών.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Audi, αντί για τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων υπάρχει μια ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών που ονομάζεται «Active Information Display», προβάλλοντας κάθε λειτουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το «gesture controls» που υποστηρίζει όλα τα συστήματα. Μέσω αυτού και με τη βοήθεια μιας 3D κάμερας, ο οδηγός μπορεί για παράδειγμα, να κουνάει το χέρι του και να ανοιγοκλείνει την οροφή ή να ρυθμίζει τα καθίσματα, χωρίς να ακουμπά τίποτα. Απλά με μια κίνηση του χεριού.

Επίσης, υπάρχει ένα προηγμένο σύστημα φωτισμού, το οποίο όχι μόνο είναι ξεκούραστο για τα μάτια του οδηγού και αλλάζει την απόχρωση στην καμπίνα, αλλά υποστηρίζει συνολικά 16,7 εκατομμύρια χρώματα.

Όλα αυτά θα περάσουν στην παραγωγή σύντομα, τόσο στο επόμενο Golf, όσο και στα υπόλοιπα μελλοντικά μοντέλα της γκάμας. Επίσης, μέσα στη χρονιά θα δούμε στην παραγωγή τα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ στο στάδιο της εξέλιξης βρίσκεται το σύστημα «Intelligent Charge» το οποίο φορτίζει το αυτοκίνητο και δείχνει σε τι επίπεδα βρίσκεται η μπαταρία.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης