Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας που να οδήγησε τη νέα γενιά του Golf και να μην εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητες του μοντέλου. Επιδόσεις, οικονομία, ποιότητα κύλισης και πολλή τεχνολογία είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τον οδηγικό του χαρακτήρα. Ανάμεσα όμως σε όλα τα καλά φαίνεται πως το λογισμικό που “τρέχει” το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου αντιμετωπίζει μερικά προβλήματα, τα οποία ο CEO της εταιρίας Thommas Schafer παραδέχτηκε και σχολίασε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος παραδέχτηκε ότι είχαν γίνει λάθη με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB3 που υπάρχει στο Mk8 Golf, καθώς και στα περισσότερα από τα άλλα οχήματα της εταιρίας που εξοπλίζονται με το ίδιο λογισμικό.

“Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε. Έχουμε feedback από ιδιοκτήτες, από ειδικούς και από δημοσιογράφους και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μία οριστική λύση στο πρόβλημα με τη νέα έκδοση 3.0”.

Μαζί όμως με την αναβάθμιση του software, θα έρθουν και βελτιώσεις γενικότερα στο αυτοκίνητο, καθώς όπως έχει δηλώσει ξανά, τα κουμπιά αφής στο τιμόνι προκαλούν σύγχυση και θα αφαιρεθούν από ολόκληρη τη γκάμα της εταιρίας. “Ακούμε τα σχόλια των αγοραστών μας και θα αλλάξουμε οτιδήποτε δεν ικανοποιεί”.
Ο Schäfer είναι αποφασισμένος στο να μην επιτρέψει να επαναληφθούν τέτοια λάθη. Είπε ότι το συμβούλιο συνεδριάζει πλέον κάθε μήνα για να ελέγχει την πρόοδο των βελτιώσεων στο σύστημα ψυχαγωγίας και προχωρά σε συνεχή τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χρησιμοποιούμε τυχαίους ανθρώπους. Αν ρωτούσατε τους δικούς μας υπαλλήλους όλη την ώρα, θα πουν ότι είναι υπέροχο. Αλλά είναι προκατειλημμένοι!» είπε ο Schäfer. «Πρέπει να αξιοποιηθούν άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένων όλων των ηλικιών. Τους ρωτάμε: «Σας λειτουργεί αυτό; Ναι ή όχι;» 

«Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με μια λογική προσέγγιση», είπε ο Schäfer. «Ποιες είναι οι 10 κορυφαίες λειτουργίες που χρειάζονται πάντα οι πελάτες;» Τις τοποθετούμε στο πρώτο επίπεδο και στα σκληρά κουμπιά. Τότε στις επόμενες 20 λειτουργίες, πού τις βάζουμε; Βάζουμε κάποια λογική σε αυτό και προχωράμε για την καλύτερη συνταγή ευχρηστίας και design σε ένα hi-tech περιβάλλον”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης