Τον περασμένο Μάιο, η Annette Winkler αποχώρησε από τη θέση του επικεφαλής της μάρκας smart. Ο λόγος ήταν οι χαμηλές πωλήσεις των τελευταίων ετών και η ολοένα μειωμένη ζήτηση των μοντέλων fortwo και forfour.

Στον όμιλο Daimler, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν θορυβηθεί από την εμπορική πορεία της smart και τα αρνητικά νούμερα που παρουσιάζει η φίρμα όσον αφορά στα οικονομικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο βήμα για να επαναφέρουν τη φίρμα στον δρόμο των επιτυχιών ήταν να καταργήσουν τους συμβατικούς κινητήρες και να κάνουν όλα τα μοντέλα της γκάμας ηλεκτροκίνητα. Το επόμενο έτος, τα fortwo, fortwo cabrio και forfour θα είναι διαθέσιμα μόνο ως ηλεκτρικά.

Το δεύτερο βήμα είναι να αντικαταστήσουν το όνομα. Σύμφωνα με τις φήμες, η Daimler εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μετονομασίας της smart. Μία από τις βασικές επιλογές είναι να ονομαστεί σε U-Class, περιλαμβάνοντας μία ολοκαίνουργια σειρά αυτοκινήτων με αστικό προσανατολισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τι σκέφτονται πραγματικά τα ανώτερα στελέχη της Daimler και ποιες επιλογές θα προτιμήσουν για την αναγέννηση της smart θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης