Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ένας οδηγός στην Κίνα ο οποίος ανακάλυψε πως η τεχνολογία μπορεί να μην είναι και τόσο αλάνθαστη τελικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα συνέβησαν όταν ο κος. Luo βρισκόταν πίσω από το τιμόνι ενός Haval H6 crossover με σκοπό να πραγματοποιήσει ένα μικρό ταξίδι περίπου 200χλμ. Για να είναι πιο άνετος και ξεκούραστος ενεργοποίησε το cruise control στα 100χλμ./ώρα και χαλάρωσε. Όταν όμως χρειάστηκε να φρενάρει, ανακάλυψε έντρομος ότι ούτε λειτουργούσε το πεντάλ του φρένου ούτε και το cruise control γινόταν να απενεργοποιηθεί.

Όπως ο ίδιος λέει, αρχικά έβαλε τα κλάματα από τον πανικό του, όμως στη συνέχεια διατήρησε την ψυχραιμία του και ειδοποίησε τις αρχές. Τα περιπολικά εμφανίστηκαν γρήγορα και ουσιαστικά άνοιγαν δρόμο στο αυτοκίνητο μέχρι αυτό τελικά να ξεμείνει από βενζίνη μετά από περίπου 500χλμ. Κατά την διάρκεια αυτής της πορείας, ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με τους τεχνικούς του αυτοκινήτου οι οποίοι τελικά δεν κατάφεραν να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Τώρα που όλοι είναι ασφαλείς, το crossover έχει σταλεί για έλεγχο. Οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να προσδιορίσουν τι οδήγησε στην αστοχία του συστήματος cruise control και των φρένων. Υποπτευόμαστε, εν τω μεταξύ, ότι θα περάσει πολύς καιρός μέχρι ο Luo να εμπιστευτεί ξανά το cruise control και παρόμοιες τεχνολογίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εσείς τί θα κάνατε στη θέση του;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης